Molteris Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1274

Egyre megdöbbentőbb ez az AXA!
Ma nem tudom elérni őket telefonon, mert az automata még a menüig sem jut el, mindig a félrevezető "A telefonos szolgálatunk túlterheltség miatt nem elérhető. Kérjük, próbálja később!" szöveg hallható.
Először:
még a tavaly nyitott TBSZ/2010-es számlámra nem hajlandóak összesített kivonatot küldeni
(ez azért elvárható, mert nem egyszerre lett befizetve, és még egy prémium összeget is ígértek, amiről így nincs bizonylatom), mindig csak a részösszegenkénti igazolást emlegetik, amiket megkaptam, de ez nyilván nem elégséges.
Kétszer írtam az info.axa@axa.hu címükre, amire mindkétszer sebtiben (1 hét elteltével :) ) kaptam egy semmitmondó 3 mondatos levelet.
Másodszor:
az új csipes bankkártyám pinkódját már 3 hete nem tudom beállítani.
Amikor küldték, akkor a mellékelt levelükben nem volt benne, hogy a pinkódot is be kell állítani (egy régebbi levélben benne volt, de ebben a konkrétban, amiben igazán kellett volna, ebben nem), én így aktiválás után a régebbit próbáltam használni. Egyértelmű, hogy nem ment, de nem ez a gond hanem, hogy nem tudtam azóta sem beállítani.
A lényeg, hogy a telefonos ügyfélszolgálaton mindig oda lyukadtunk ki, hogy rendszerhiba miatt egyelőre nem tudom beállítani, próbáljam pár nappal később(!).
Ezek után (kétszer is): kb. egy héttel később megpróbáltam -> nem ment, ügyintéző felhív -> sajnálja, próbáljam 1-2 nappal később (innentől: ismétlés az elejéről).
Harmadszor:
mivel azt írják az új kártyát csak dec.31-ig lehet aktiválni, habár én már aktiváltam, de ki tudja, hogy a rendszerben a pinkód beállítatlansága mit jelent, próbálnám minél előbb beállítani a pinkódot, de még nem is lehet elérni a telefonos rendszerüket (ráadásul a számláim között is még idén szeretnék átvezetni, azt meg csak telefonon lehet(ne!!!) ).

A túlterheltség jelenthetné azt, hogy csak a 'technika' van leterhelve, tehát nem a személyzet van leterhelve, és jelenthetné azt is, hogy a(z ilyenkor csökkentett létszámú) személyzet van túlságosan leterhelve.
Ez utóbbi esetben az automatamenüt illene elérhetővé tenni. De nem tudható, hogy mi a helyzet.
de. 10-kor is ugyan ez volt az üzenet, és du.2-kor is. Arról nem tájékoztatnak, hogy mikor is próbálja az ember konkrétabban.
Azaz próbálhatja negyedóránként is, vagy óránként, vagy páróránként, a bankot az nem zavarja, ha az ügyfél esetleg már a 'falat kaparja' az 'ügyfélbarát' hozzáállásuk miatt.
Mert véletlenül sem teszik mellé, hogy mikorra várható a szolgáltatásuk elérhetősége.
A teljesen evidens (és talán napjainkban a leghatásosabb) módot pedig, hogy az internetes oldalon a probléma (és annak megoldása/alakulása) látható legyen (mint ahogyan páran már említettétek), véletlenül sem használják.
Az állítólagos 'túlterheltség' meg eléggé sablon szövegnek tűnik, valószínűleg semmi köze a tényleges gondjukhoz.

Ami az iBanq és iBanq2-t illeti, én az utóbbit nem ismerem, mert csak iBanq-om van, ehhez a gépen kell futnia egy ügyfélprogramnak, míg az utóbbi (iBanq2) úgy tudom, böngészős hozzáférés. Minden esetre az iBanq-val nem igazán voltak eddig gondjaim. Lehet, hogy az iBanq2 rosszabb lenne?

Egyébként én még az EuroDirect-es idők óta vagyok a bank ügyfele, azóta volt Ella és most már AXA.
Nem azt mondom vagy gondolom, hogy mindent összevetve a többi bank esetleg jobb, de az elvárható szintet sem adó szolgáltatások feletti felháborodás minél több fórumon való kinyilvánítását (a negatív reklám, és egyéb hatások miatt) fontosnak tartom részünkről (mármint az ügyfelek részéről).