cloaked Creative Commons License 2011.12.23 0 0 1716

Végeztem én is a kóstolással. A szilváról nem sokat tudok mondani azon kívül, hogy korrekt, és én ennél sokkal hosszabb érlelést is el tudnék képzelni (hála a faízzel szemben szerzett „immunitásnak”:), szerintem beszerzek majd egy szilva-ópálinkát. Egyébként 45 fokra állítottad be a pálinkákat?

 

A japánbirs finom, csak mintha lenne magának a gyümölcsnek egy olyan jellege, ami ragasztós (ez valami mániám lehet:) hatást kelt, de ez ellen sokat nem lehet tenni, gondolom. Esetleg ha megpróbálnál neki lekváros jelleget adni, ki tudja.

 

Az akvavit szerintem nagyon jól sikerült, elsőre nekem semlegesebbnek hat a vodkánál (nem száraz, nem vodkaszagú), és maga a köményíz inkább csak a lecsengésben jelenik meg. Ez ilyen „takarófűszer” lehet, aminek inkább a hiánya lenne feltűnőbb, mint a jelenléte.

Előzmény: Törölt nick (1708)