USA utazás Creative Commons License 2011.12.22 -2 0 3

Kedves Forumozok

 

2012. Januar – februarban szeretnek az USA-ba utazni eloszor New York City-be. itt szeretnek eltolteni 3 honapot kisebb megszakitasokkal (California-ban azon belul Los Angeles-ben szeretnék ebbol ket-harom hetet).

 

A segitsegeteket szeretnem kerni alabbiakban:

 

1. ESTA kint tatozkodas, valamint visszautazás

- Az ESTA-val szabadon utazhatok az USA egesz teruleten? (termeszetesen ervényes ESTA-val

 

- Ha 90 napon belul hazajovok (tehat nem szegek semmilyen szabalyt) van-e valamilyen idokorlat, amin belul nem utazhatok vissza az USA-ba az ESTA-val? (1 honapon belül szeretnék ujbol visszamenni.)

 

- Ha jol tudom az ESTA, az igenyles pozitiv elbiralasatol szamitott 2 evig ervenyes, ez ido alatt akarhanyszor belephetek ezzel a papirral az USA teruletere?

 

2. Bakszamla nyitas

- Szeretnek bankszamlat nyitni az USA-ban, de ha lehet még a kiutazasom elott, ha jol tudom, kint egy csomo bankban mar on-line is lehet bankszámlát nyitni, ez igaz? Magyarországról meg tudom e nyitni, mint Magyar allampolgar.

 

- Ha szemelyesen nyitok kint bankszamlat, mint maganszemely, milyen papirok ill. egyeb adatok szuksegesek ehhez, mennyi ido mire megkapom a bankkartyat.

 

- Erre a bankszamlara szabadon kiutalhatom e az itthon levo penzeimet?

 

- Van e osszeghatar, amit mint kulfoldi maganszemely kiutalhatok, felvehetek stb.?

 

3. Cegalapitas

- Kint szeretnek ceget is alapitani, milyen lehetosegeim vannak, kb. mennyibe kerul a cegalapitas, konyvelés, adofizetesi kotelezettsegek, stb.

 

- Amennyiben majd rendelkezem az USA-ban bejegyzett ceggel az a kesobbiekben jelent e barmilyen elonyt a vizum megszerzesenel?

 

4. Lakasberles (1-3 hónapra)

- Kint tartozkodasom alatt nem szeretnek hotelben lakni, van e lehetosegem, mint turista lakast bereli? (ugy hallottam ez nehez dolog, ha nincs kint ID-m)

 

- Vagy letezik e kint az „Apartman Hotel” azaz valojaban hotel, de hosszabb tavra is adnak ki szobat a napi arak toredekeert?

 

- Esetleg kint elo magyaroknal lehet e talalni szallast?

 

5. Ingatlan vasarlas California-ban (telek)

- Szeretnek Californa-ban, azon belul L.A.-ben telket (csak ures teleket) vasarolni, mar tobbet is talaltam a neten 50.000 – 70.000 USD korul. A kerdes az lenne, hogy milyen adovonzata, stb. van egy ilyen vasarlasnak.

 

Ha van koztetek olyan, aki ezekben erdemi segitseget tudna, nekem nyujtani az megkoszonnem.

 

Tovabba olyan kint elo magyarokat is keresek, akik a kint tartozkodasom alatt tudnanak segiteni a fenti kerdesekben… Tehat, jonnenek velem a kulonbozo hivatalokba és segitenenek elintezni, amiket szeretnek… Termeszetesen NEM INGYEN!

 

Valaszotokat elore is koszonom,

 

Privat e-mailcimem: usautazas@hotmail.com