stevie-w Creative Commons License 2011.12.17 0 0 47128

... néhány komponenst szerencsésen vateráztam ki, illetve az ország egyik legjobb műhelye (talán "a" legjobb) a régi ismeretség miatt meglehetősen kedvezményes óradíjjal dolgozott.

A Kenwood fej front kimenetéből egy egyedileg készített aktív keresztváltóba megy a hang, ami szétosztja a jelet a frontsugárzó mély és magas hangszórói között, hiszen mindegyiknek saját erősítőcsatornája van (egy 4-csatornás Hollywood Excursion HXA 45 van az ülés alatt), míg a fej szubkimenete közvetlenül hajt meg egy hídba kötött Hollywood Excursion HXA 20 kétcsatornás erősítőt. A frontsugárzó egy Morel Tempo 6 szett, a mélyközép és a magas is panelbe építve, az ajtó zajszigetelve és rezgéscsillapítva. A mélyláda zárt konstrukció, a Massive RW12 duplatekercses mélyhangszóróhoz méretezve. A kábelezés audiofil szobai kábelekkel történt (Audioquest), minőségi csatlakozókkal. A gyári 44A akksi lett még kicserélve a hifi miatt, egy 65A (620A indítóáramú), "gyors" Exide Premium került be.

A rendszerben szándékosan nincs semmilyen digitális processzor, amivel időkorrekciókat szokás beállítani, vagy ezer sávon lehet a frekimenetet variálni -- igazából a fejen is ki van kapcsolva minden hangszínkör, így is elfogadhatóan lineáris a frekimenet.

Ha nem erőltetjük az autópályatempót (az 1.4 16V 100 LE 130-nál 4 ezret forog, a gyári hangcsillapítás pedig ugye kisautós), akkor bármilyen zenét megszólaltat. Még a zongorája is valósághű, megtartva a hangszer hangszíneit, dinamikáját, méretét (!), levegőjét. A fúvós hangszerekért rajong, még akkor is, ha egyszerre többen is a színpadon vannak: szépen szétválasztja a szólamokat, egy levegős térben helyezi el őket, megtartja a hangszerek eredeti energiáit, de anélkül, hogy bántaná a fület.

Tegnapelőtt le kellett ugranom Szegedre, visszafelé este 9-kor indultam, és direkt nem a pályán jöttem, hanem a (tök elnéptelenedett) régi ötösön. A három órásra nyúlt utazás alatt négy lemezt hallgattam végig, és kifejezetten feltöltődve érkeztem haza.

Előzmény: stevie-w (47127)