Dózerbike Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1076

Sajnos a kaja mégsem lesz ingyen. Csupán alkalomszerűen ki szoktak tenni kajákat a melósoknak.

Nyelvet sajnos nem lesz alkalmam tanárral tanulni, mivel nem lesz rá idő. Nagyon vacak a munkarend. Heti 6 napot kell dolgozni,+ havi 2 nap szabadság jár. És 7-18 óráig tart a munkaidő, amiben van asszem egy óra ebédszünet.

Ha kiszámolom a netto órabérem a 800 Euroval, akkor 3,63 Euro/óra, szóval ha csak ennyi lenne a végcél, ezért nem mennék ki. Ezt most csupán a nyelvtanulásért teszem, mert itthon legalább egy év kellene, mire eljutnék valami beszélhető szintű nyelvtudásra.

 

Szóval marad a munka közbeni nyelvtanulás. Lesznek munkatársaim, kb 3 db, + főnök. Ezek közül kettő német, egy román. Tehát lesz akivel beszélni tudok majd, Állítólag segítőkészek, meg majd apellálok a nemzeti érzelmükre, hogy meg akarom tanulni a nyelvüket, és remélem segítenek benne. :-)

 

Magyar tv nem valószínű hogy lesz, de nem is szeretnék. Jó lesz egy kis szünet, a magyar valóságtól mentesen.

 

Szótárból van egy nagyon kis mini, de sajna csak magyar-német. De van a telefonomra töltve egy ofline alap szótár, ez jó, mert mindig nálam lehet. És persze van online szótár is a telefonon, de ahhoz wi-fi kell, és nem tudom, az istállóban lesz e wifi kapcsolat, valszeg nem. :-)

 

Nobbim a dózer bájkolás, mint a nickem is mutatja, vagyis a monzen bájkolás. Majd veszek ilyen magazinokat. Bár ebbből nem sokat fogok tanulni a hétköznapi nyelvhasználathoz.

 

Igen, van család,feleség, meg gyerekek. Nem tudom hogy ők jöhetnének e oda, ahol én vagyok, de most nem is szeretném, a suli miatt, ezt az évet végezzék el itt a kölykök.

Nagyobbik gyerekem élt már kint 2 évet Németo.ban, ő nem szívesen megy vissza, de legalább neki már nem lesz annyira új a környezet.

 

Nem lakatos, hanem asztalos irányba akarok majd tovább menni. Ami hirdetéseket láttam a szakmámban, azok 10-12 E/óra bért ígértek, netto. Ami hirdetések vannak Magyaro.on, azok is 1200-1500 / hó fizetést ajánlanak, de ezek munkaközvetítők. Ez lenne a második lépcsőfok. A harmadik meg a saját vállakozás, de ez még csak távlati terv, de terv.

 

Lehet nem gondolnátok, de sokat számít, hogy elmondtátok a véleményeteket.

Visszautat nam hagyok magamnak, csak a család lesz, akikhez visszajöhetek, de a műhelyt felszámolom, hogy még véletlenül se legyen megfutamodási lehetőség a munka terén. Csakis előre menekülhetek.

Előzmény: nosztalgika02 (1072)