RhB Creative Commons License 2011.12.16 0 0 407

Na, a lassú munkához idő kell elv alapján három hónap után sikerült beüzemelni az állomási mozgólépcsőket. A SZERINTEM szar elrendzésről már korábban írtam, amit - ahogy a korábbi sejtésem alapján beigazolódott - sikerült megspékelni a szokásos magyaros információ-nem-adási gyakorlattal. A helyzet ugyanis az, hogy a mozgólépcső az csak a szerelvény hátsó feléből kiszállók számára látható, ha tehát valaki nagy csomaggal (vagy öregen) az első felében száll ki, az csak a normál - qrva magas/hosszú* - lépcsőt látja, a mozgólépcsőről és a liftről (nem tudom, ez működik-e?) nem szerez tudomást. Ugyanis semmi piktogram nem utal ezek meglétére, tehát neki fog állni - anyanyelvétől fűggően - hangos "b***szd meg / fákjú / schájsze / &@#%$Ł" csatakiáltással meghódítani a KöKi Mountaint...

*Mint már említettem, a "tájékoztató" tábla a plázát és a buszokat is a középső lépcső felé mutatja csak, tehát aki nem ismeri a tutit, az csak ennek a tényleg nagyon magas túrának fog nekiállni. Az első lépcső valamivel könnyebb, de erre csak a gőzmodonyt mutatja, pedig innen is elérhető minden...