neduddgi(én) Creative Commons License 2011.12.15 0 0 13095

Sziasztok!

Egy kis (?) segítséget szeretnék tőletek kérni!

Fiam (húsz éves elmúlt, tehát nem kisgyerek) szeretne makettépítésbe fogni. Ehhez kapcsolódna két kérdésem:

Mezőgazdasági gépeket (traktorok, munkagépek, stb.) valamelyik gyártó készít-e? Természetesen hagyományos "dobozos", műanyag építőkittet keresnék. Szétnéztem üzletekben, de seholsem találtam ebben a témában semmit. (Mennyivel egyszerűbb lenne az életem, ha a kölök nem agrár-egyetemen tanulna! Akkor esetleg valami "normális" témakör érdekelné, monnyuk a repülők, vagy a hajók...)

A másik tárgykör, ami esetleg még bejönne, az a StarWars makettek. Ebből jócskán van kínálat, különféle gyártmányok, de (ha jól értelmeztem a dobozokon lévő szöveget) kivétel nélkül mind előre színezett, összepattintós cucc, még az egészen nagyok is (mindez nem mellesleg aranyáron). Ezzel meg éppen a makett építés lényege (sorjázás, ragasztás, festés, káromkodás, stb.) vész el. Lukács Gyuri nem engedi az "igazi" makettépítő készletek forgalmazását, vagy csak pechem van, és itt (Kecskemét) nincs hagyományos kitt?

Előre is köszi a (remélem) megoldást kínáló válaszok tömkelegét! :o)