Törölt nick Creative Commons License 2011.12.14 0 0 972

Szerintem nem kell ahhoz jogásznak lenni, hogy megértsük az Alkotmány 75. bekezdését:

75. § A Magyar Köztársaság himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye Erkel Ferenc zenéjével.

(Ezt az érvet még talán én dobtam be először a topikba.)

Erkel zenéje nélkül csak Kölcsey Hymnusáról beszélhetünk, nem az országéról, azt meg nem védi semmilyen törvény. Ez a napnál is világosabb, és az egész harácsköztársaságban azt utálom a legjobban, hogy az ilyen egyértelmű dolgokat is megkérdőjelezik közpénzből fizetett intézmények. Ez nem jogászkodás, az a jogászkodás, ha a nyilvánvalót csavargatják sanda szándékkal jogias halandzsával.

Hogy hogyan kellett volna a számot megírnia Dopemannek, arról persze lehet vitatkozni, ha a kib. sleppes rész lenne a vita tárgya, alighanem egy oldalon állnánk, de az ÁVH-tól akkor sem kérném, hogy tegyen "igazságot". Egyébként a szöveg többi részével nagyjából egyetértek, és Dopeman indulatait is megértem, meg mindenkiét, aki úgy érzi, nem boldogul a senkiházi élősködő rezsim miatt úgy, ahogy innen párszáz kilométerre bármelyik irányba tudna, mert lenyúlják tőle a fizetése háromnegyedét ilyen-olyan címszóval nagyrészt a semmire vagy még rosszabbra pontosan ugyanúgy, mint a Böszme idejében, csak más jelszavakkal.

Előzmény: Szilard Kigyo (971)