Hernyofan Creative Commons License 2011.12.13 0 0 65268

Üdvözletem a Topiclakóknak!

 

Mindenekelőtt szeretnélek Titeket megkérni valamire. Olyanok jelentkezését várom a sínekre, akik lehetőleg mostanában el tudják vinni a sínkészletet. Van már vevőm a két ünnep közöttre, januárra, februárra is az egészre. Nekem viszont fontos lenne túladnom rajtuk még Karácsony előtt.

 

A vágányanyagot két éve kezdtem beszerezni, akkor még nagy terveim voltak terepasztalt illetően, mára azonban kiderült, hogy még várnom kell ezzel a dologgal.

A sínekről általában: keveset voltak használva, talán 3-4 alkalommal voltak a padlón összerakva vonatozgatós összejövetelek idején. Hibátlan állapotban vannak, dobozuk is megvan!
A következőkről lenne szó:


- R3 ív, 12 db., 2 doboz, 1 teljes kör

- R4 ív, 6 db., 1 doboz, félkör

- R9 ív, 5 db., nem teljes doboznyi, de adok hozzá


- G62 egyenes, 4 db., nem teljes doboznyi, de adok hozzá

- G107 egyenes, 6 db., 1 doboz

- G115 egyenes, 6 db., 1 doboz

- G231 egyenes, 30 db., 5 doboz

- G239 egyenes, 27 db., 4 teljes doboz, + 3 db, ehhez is adok egy dobozt


- WL kitérő, balos, 4 db., 4 doboz

- WR kitérő, jobbos, 2 db., 2 doboz

- W3 kitérő, háromirányú, 1 db., 1 doboz

- K15 átszelés, 1 db., 1 doboz


Ez lenne az első adag. Bolti áron ez 71.000 Ft.-ra jön ki ( Mediker árakat vettem alapul, de ha jól láttam, nem sokban különböznek ezügyben az M&H-tól ). Mivel jön a Karácsony, és lelki szemeim előtt látom az apákra vágyakozva néző gyermekeket, akik többet szeretnének egy dilikörnél... Illetve a feleségeikre vágyakozva néző apákat, hogy szegény gyerek, az ő érdekében ( de csakis a gyerkében ) muszáj lépni ezügyben - ezért az egészet odaadom 50.000 Ft.-ért.

Viszont itt nincs vége a dolognak. Van 7 db. DKW átszelési kitérőm, közismertebb nevén angolváltóm. Ezeket is szeretném eladni, kipróbálásukkor azonban vegyes tapasztalataim voltak. Voltak olyanok közöttük, amik tökéletesen működtek a bonyolultabb tengelyelrendezésű mozdonyokkal is, voltak olyanok, amiket ezek felvágtak, illetve siklottak rajtuk ( jellemzően az egyik ág egyik irányból csinált ilyet ), és van egy olyan is, ahol az egyik ág elektromosan nincs összekötve a többivel - de ezt mondjuk egy plussz betáplálással könnyű orvosolni. A siklásos, felvágós problémát megfigyeléseim szerint az okozza, hogy egyes tősínek kicsit görbék, ezzel túl közel kerülnek a csúcssínekhez. Nem tűnik javíthatatlannak, de én nem nyúltam hozzájuk. És bár nem az én hibám, de nem akarok közutálatnak örvendeni, ezért ezeket féláron odaadom. Bolti áruk 6900 Ft.-, féláron a 7 db. tehát 24.000 Ft.-. Szigorúan oylanoknak, akiknek van kedvük barkácsolni egy kicsit azalacsonyabb ár melllett!

Van még egy ajánlatom. Aki elviszi az egészet, angol váltóstul, cakkli pakkli, az kap még némi ajándékot. Egyrészt picit engedek az árból: odaadom 70.000 Ft-ért az egészet. Másrészt megkapja a "maradékot": ezek olyan sínek, amiket kísérletképpen egy kicsit festegettem ( főleg a sínszálak oldalát "rozsdásítottam", ileltve a talpfákat barnítottam ). Előfordulhat, hogy kell egy kis takarítás itt - ott, de semmi bajuk nincs. A következők lennének azok:


WR kitérő, jobbos, 2 db., 2 doboz !!!!!!!!!!!!!

R9 ív - 1 db.

G62 egyenes - 2 db.

G231 egyenes - 4 db.

G239 egyenes - 2 db.

Piko 55298 - síncsavar, 1 doboz, bontott, nem teljes csomag



Adok továbbá hozzá egy csomag sínösszekötő papucsot is, ha esetleg akadna olyan, ami kilazult, ne legyen gond. Továbbá odaadom azokat a sínösszekötőket is, amikre vezetéket forrasztottam betáplálási célból.

Ez tehát ajándék ( két festett, de működő kitérővel! ) - de csak annak, aki egyben megszabadít az egész készlettől.


Érdeklődni a nickem alatti címen ( dzseebee_kukac_freemail_hu ) lehet.

Üdv.: G. B.