102376 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 1234

Üdv!

 

Kezdeném a végéről...

A .cdp formátum kvázi egy önkicsomagoló fájl formátum. Amikor modellt telepítel a játékba, az első felugró kis ablakban (a két kép, amit mutatsz) megkérdezi hogy szeretnéd-e telepíteni. Le kel OK-zni, majd meg kell nyomnod a következő kis ablakban az "Extract" gombot. Ennyi a telepítés menete, semmi mással nem kell foglalkozni innentől fogva, a modell bekerül a játékba.

 

TRS2004...

A manapság készülő legtöbb új modell már újabb verziók alá, leggyakrabban TS2009 alá készülnek, ezek a modellek lefelé nem kompatibilisek (csak felfelé), valószínűleg emiatt nem jelennek meg nálad a játékban. Sajons 8 éves a program, az újabb programokban sokkal több lehetőség/fícsör van mind a modellezőknek, mind a játékosoknak, nem véletlen hogy kihalófélben vannak a "régi" modellek... Ráadásul az új változatokat (pl. TS2009) szarér-húgyért itthon is meg lehet vásárolni. Sokkal stabilabb, szebb a frafika, nem sorolnám tovább, megéri...

Amikor egy-egy oldalról töltesz le modellt, feltétlenül olvasd el hogy mely verziók alá készült, mert az esetek 90%-ában itt van a kutya elásva, emiatt nem lesz jó - vagy épp nem jelenik meg - a játékban. Minden valamit is magára adó modellkészítő a honlapján feltünteti hogy mely verziókkal kompatibilis a letölthető modellje.

A Surveyor (pályaépítő) módban lerakott modellek nem indulnak el surveyorban, a pályát ill. a létrejövő sessiont el kell menteni, majd driver (vezető) módban kell betölteni a megfelelő sessiont, ott már nem lehet eltéveszteni. ;-)

 

 

Előzmény: Andreas001 (1228)