.Guriga. Creative Commons License 2011.12.06 0 0 3

   15 éves korom óta, tehát idestova 30 éve Guriga a nevem! Más fórumokon regisztrációknál is ezt használom, mert apám megtanított arra, hogy vállaljam minden tettem, következményét…

   Miskolci vagyok és szeretném, ha itt a környéken is fellendülne (a megérdemelt szintre) a légfegyveres élet.

Három lövész klub tagja vagyok, HFT-zek (általában kevesebb sikerrel) a legtöbbet, de MDLSZ-ben is versenyzek (ha eljutok versenyekre).

Szintén az MDLSZ-ben van versenybírói vizsgám, valamint országos lövészetvezetői engedélyem…. Ennyit magamról…

 

Moderálás, ahogy én gondolom:

- a troll (Indafa szindróma) egyszerűen megállítható, hiszen a rendszeres „rápillantás” és a provokatív beírásokat eltüntetve a többi fórumozó nem is fogja érzékelni, hogy ott volt, így lassan megunva sikertelenségét tovább fog állni.

- agresszív eladóknak (pl. sokan „Longit” tartják annak) szintén nyugalmat kell találniuk. Ez már kényesebb dolog lesz, hiszen azt kell elfogadnia mindenkinek, hogy ez a fórum nyílt, tehát ha valaki (a többség érzése szerint) drágán rak fel valamit, akkor azt lehet pl. az Offolóba véleményezni, de csak KULTURÁLTAN és sértésektől mentesen. Ha ezen irányelvem nem tetszik, meg se válasszatok!

- A fórumszabályok betartása és betarttatása

- A legnehezebb a belső moderálás, mert esetleg jó ismerőseinket, sporttársainkat, barátainkat is „kordában” kell tartani! Nem lehet elnézés, engedmény… nagyon-nagyon nehéz! Ha valaki hibádzik, szabályt sért, ugyan úgy kell szankcionálni, mint az előző kitiltottat! Ez is lehet unszimpatikus a választásnál, de ha emiatt nem leszek modi, akkor jobb is!

 

 

Örülök hogy „gw-tec” felfigyelt arra, hogy régóta próbálom a „mediációt” fejleszteni. A mediáció definiciója:

„…A mediáció (magyarul közvetítés) egy speciális konfliktuskezelési módszer, amelynek lényege, hogy a két fél vitájában egy semleges harmadik fél (mediátor) jár közben.

A mediátor a problémamegoldó folyamat keretében segít tisztázni a konfliktus természetét, segít olyan megoldást találni, amely mind a két fél számára kielégítő…”

 

Végezetül annyit, hogy bárkik is legyenek majd a modik, kívánok nekik erőt, sok-sok kitartást és türelmet, mert nagyban rajtuk múlik a légfegyveres topikok nyugalma.