neduddgi(én) Creative Commons License 2011.12.05 0 0 59

Sziasztok!

Szaktanácsot szeretnék kérni!

Jónéhány kazettánk gyűlt össze az évek során, sőt még mostanában is vásároltam nagyobb tétel műsorosat. A problémám itt kezdődik.

Korábbi kétfejes magnóim bemondták az unalmast, és vettem egy új hatfejest. Az új masina (LG LV4961) sok olyan kazettát, amelyeket a kétfejesek csont nélkül lejátszottak, élvezhetetlenül zajosan játssza le. A képzaj, és/vagy hangtorzulás általában a kazetták utolsó negyebében jelentkezik. Műsoros kazikról van szó, sajátokról, használtan vásároltakról egyaránt. Állandóan bekapcsol az automatikus hangolás, de csak másodpercekig élvezhető a kép.

Néha az az érzésem, hogy ha nem akarná mindenáron hifi minőségben lejátszani, akkor élvezhető maradna a film. (Mint írtam, azoknak a kazettáknak egy része is ilyen, amiket a kétfejesekkel még hibátlanul le lehetett játszani!)

Az is érdekes, hogy a másolt vagy tv-ből felvett kazetták közül kevesebbel van gond, inkább a kissé használtabb eredeti műsorosokkal van probléma. (Ja, a szalagokon szemmel látható gyűrődés, nyúlás nincs!!!)

Van valami tippetek?