Devla007 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 909

Hali

Nos, a problémám a következő:
Régebben írtam egy helyi hálózaton futtatható chat programot. Az idő előrehaladtával ez a program egyre több dologra volt képes nem csak a chat-elésre, viszont menet közben felmerült az igény arra, hogy ezt a programot ne csak alkalmanként lehessen használni, mikor mindenki lan-ba van, hanem mindig, mondjuk az internet segítségével. Nos, és én ebbe kérnék segítséget. Keresgéltem a neten, de nem nagyon találtam olyan leírásokat amik nekem jók lettek volna.
Úgyhogy ezzel kapcsolatosan lenne néhány nagyon kezdő kérdésem.
Először is én azt nem értem, hogy két gép hogy képes megtalálni egymást a neten keresztül.
Lan-ba még tudom, hogy hogy megy ez a folyamat, de neten nem. A dolog elképzelését nehezíti az, hogy ügyebár a legtöbb embernek dinamikus ip-je van és közölük sokan használnak otthon routert is amire legalább két gép rá van kötve. Kérdem én, akkor így hogy tudom megtalálni a másikat? Mi legyen a cím, ahova küldöm az adatokat?
És a másik megtalálása megvalósítható-e szerver nélkül? Mármint ezt úgy értem, hogy nekem nem nagyon van fix ip-s szerverem, amin futtathatnék különféle programokat, szal nekem valami olyan szerver megoldás kéne ami ingyen elérhető, mint pl. néhány tárhelyszolgáltatás a neten (pl.: uw.hu)
Szóval egy szó mint száz, én ebbe kérnék segítséget, hogy h. tudok kommunikációt létrehozni két program között az interneten keresztül....
C# kódokat is küldhettek, csak magyarázatok is el... :D

Előre is köszönöm a segítséget!