ghepard Creative Commons License 2011.12.01 0 0 222

Egy jógás könyvben olvastam egy esetet, hogy valakinek a fejállás rendszeres, napi gyakorlásától spontán elmúlt a távollátása.Egy jógás könyvben olvastam egy esetet, hogy valakinek a fejállás rendszeres, napi gyakorlásától spontán elmúlt a távollátása.

 

Na már kezdem úgy érezni, hogy hihető a dolog. Tegnap csináltam a melóban egy kisérletet. A kolléganőm szabin volt. Na, akkor becsuktam már reggel az ablakot és nem zártam le a radiátort. Nulla fokig lecsukjuk a radiátort és nyitva van az ablak szinte egész nap, mostanában kb ennyi van napközben. Tehát melegebb és ami még rosszabb, szárazabb lett a dolgozószobában a levegő. Ráadásul nem mentem ki 10 percre minden kb másfél órában sétálni az erdőbe és jól bekönnyeztetni a szemeket (kint megy mint a karikacsapás).

 

Na, negyed héttől írtam folyamatosan és olvastam a monitort. Nagy meló van most, csupa bonyolult egyenlet, sok többsoros is, szöveg alig. 11-kor már éreztem, hogy nagyon szárad a bal szemem és már nem is tudom olvasni sem a kéziratot sem a monitort. Nagyon rossz érzés volt. Az várható volt, hogy a bal, méghozzá a felső közepe táján - ez is várható volt. De még így is 4 orát jól elvoltam és szinte fel se keltem a munkafotelomból.  Mentem aztán ebédre, de az se segít, mert az is bent van, csak egy másik épületben. Ebéd után pár perc alatt megint éreztem a száradást a bal szemben és megint lóf*szt láttam. Na mondom, most megpróbáljuk ezt a fejjel lefelé dolgot. Kinyitottam az ablakot. Terpeszállás és a fej lefelé egész a földig. Ott van a leghidegebb ugyebár. Szinte azonnal éreztem, hogy valami zajlik, pár mp becsukva a szemek majd kinyitva stb. Kb egy percig úgy voltam. Aztán fotel és írás, na megint jól láttam kb 3-4 percig. Aztán már felfigyeltem, hogy mintha kezdene száradni. Megint fej lefelé, mint az előbb, kb ugyanannyi ideig. Na most már érezhetően tovább láttam jól. Egy óra múlva az arány már feltolódott kb 1:7-re. Tehát egy perc fej lefelé után már 7-8 percet is jól láttam. Egy hibát azonban vétettem. Az ablak felé fordultam és úgy tettem le a fejemet. Teljesen elfeledkeztem, hogy akkor mikor lehajlok a szemek már nem az ablara néznek, hanem az ajtó felé és így szélárnyékban vannak. Mert ugye a kinti hideg levegő lemegy és a padlón megy az ajtó felé. Nagyobb lehetett volna a hatás, ha fordítva állok a hülye fejemmel...........

Előzmény: _Igazságkereső_ (217)