Jena307 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 5789

Ma megnéztem egy faszán működő de egyszerű rendszert, tetszett nagyon.

Egy gyári kb 1800literes tartály, sok mindenre választ kaptam de mégtöbb kérdés lett. Itt közös a vízközeg a kazán-pufi, és a pufi-radiátor körben. Azt már látom hogy tényleg sokkal jobb a henger a rétegződés miatt, viszont drága nagyon a szigetelése, ezzel szemben a téglatestet beborítom 10es hugarocelle, és kész.

Az is letisztult hogy úgy járnék a legjobban ha csinálnék egy "kakaóscsiga" 3/4-es vas csőkígyót és azt betenném a pufi tetejébe, és itt menne keresztül a radiátor kör, és maradna zárt rendszer, viszont a pufi meg lehetne nyitott. A komplett nyitott rendszert, ott is elbuktam hogy nemtudok 5magasra kiegyenlítőt rakni mert nincs olyan maga a tetőm. Tehát egy újjabb kihívás hogy 3/4-es vascsövet hogy lehetne így feltekerni, és abból is mennyit. Lehet hogy egy középút lenne, egy téglatest alakú pufi csőkígyóval, csőkígyón zárt rendszerrel, pufiban nyitottan, így olcsón meg tudnám csinálni, olcsón tudnám és hatékonyan szigetelni, igaz hogy nem lenne túl profi de kisegítene a bajból. Azt nemtudom pontosan miért jobb a henger a téglatestnél, mikor adott a bevitt energia, és a kivett energia, ez nem változik ha henger vagy ha téglatest.

Arra lenne valakinek konkrét ötlete, milyen keverőszelepet kellene betenni hogy tudjak 30fokos radiátor előremenőt csinálni?