Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 18197

Ha már ennyire szóba került.

 

Nézzük először a Goldenmotor Magic külső vezérlőjét, lásd alább a képeket.

 

6 FET van benne, viszont egyszerre csak 1 dolgozik. Ugyanis alulra és felülre - tápra - is húz (visszatöltés), fázisonként két darab található, egy alsó ágban, egy felső ágban. Erre ráhazudni 50A-t csúcsban és 35 A-t folyamatosan szemérmetlenség volt. 15 A-nél nem engedném feljebb vinni, esetlegesen csúcsban 20-at, de az már nem biztonságos annyira. A fólia vastagsága/vezetése sem enged alapból ennyit. A gyakorlati adatok 17A körül járnak. A fetek amúgy nem rossz típusok, P140NF75, azaz 75 voltosak, 6,5 mOhm Rdson-nal rendelkeznek.Vannak ma már jobb fetek is, de annyira ez se rossz.

 

A kondik benne 63V-osak, így nem érdemes játszani a feszemeléssel ennél a vezérlőnél átalakítás nélkül. Ami még nem tetszett, hogy az áramfigyelő ág az két kodi közé van bepaszirozva, hozzá is ér a pufferekhez, olvasztva meg a kondira ráhúzott fúliát. Idővel ez érdekes lesz, legalább szigetelhették volna.

 

Sajnos a védődiódákat sem csinálták meg korrekten, egész kis smd a panelen, beazonosítani nem tudom a kódja alapján. Bár a fetben van elég combos darab, de ilyen üzemre nem szabad arra hagyatkozni. Szintén nem tudtam beazonosítani a mikrovezérlőt sem, de a DSPIC24-es családja tűnik gyanúsnak nekem a lábkiosztás és bekötés alapján.

 

Ennek a vezérlőnek az agyát felhasználva egy külső komoélyabb telesítményeséggel megtámogatva korrekt, nagyobb teljesítmény vezérlő építhető akár belőle.

 

Legyen elég ennyi :-)

 

 

Előzmény: WooDoo (18196)