Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.11.22 0 0 958

"Ez érdekes, nem tudtam...és ha valakinek nincsen jogosítványa, hogy azonosítja magát?"

 

mindenkinek van :) de diákigazolvány, fegyvertartási engedély, útlevél, hitelkártya (bizonyos esetekben) de egész egyszerűen nem életszerű, hogy nincs jogosítványa

 

"A forgalmit meg mi helyettesíti? Vagy az autóknak egyáltalán nincsenek papírjaik?"

 

Miért kéne helyettesíteni valamit ami tök felesleges? Az állam regisztrálja a kocsikat (adásvétel, rendszám és alvázszámnyilvántartás) de amúgy mit érdekli, hogy kinek a nevén van? Az érdekli, hogy befizetted-e a regisztrációt, ami feltétele a közúti forgalomban való részvételnek, ha igen, akkor van a szélvédődön egy kártya, hogy meddig vagy érvényes. Plusz nyilvántartja a műszaki vizsgákat, másik matrica a szélvédőn. Semmi teteje még plusz papirokkal bajmolódni, a rendőr egyből tudja, hogy legálisan veszel-e részt a forgalomban.

 

"Szerintem nem árt, ha van kötelező, mert mi van olyankor, ha olyasvalaki okoz kárt a másiknak, akinek nincs megfelelő anyagi lehetősége a kár kifizetésére?"

 

És kötelezőre lenne pénze? Egyébként felelősségbiztosítás van, csak nem kötelező. Ha olyan okoz neked kárt, akinek nincs biztosítása, akkor megállapodás van, ha nem fizet, akkor small case court (nem ez a neve már) ahol érvényt szerezhetsz az igazadnak.

 

"Jelenleg 170 forint egy új-zélandi dollár, tehét akkor te az autódra kb. 26 000 forintot fizetsz."

 

Wrong. Az én biztosításom 40-50 dollár, szerencsére ennek semmi köze ahhoz, hogy egy távoli kis ország pénznemében ez mennyit ér. Egyébként azt sem értem, hogy a 26k huf hogy jött ki, nekem a 40x170 az 6800 ennyiért pedig full kaszkóm van.

Előzmény: rudai gyerek (956)