No most álljunk meg egy pillanatra.
Egész délután azon agyaltam hogy megkeresem "Gányolót".
Minden tiszteletem az általa alkotott vezérlési rajzért..
De.
Azon kívül hogy a füstgáz hőmérséklet szondázása egy adott tüzelőanyag elégetését gazdaságosabbá tudja tenni gyakorlati szerepe nincs.
A vegyes tüzelés egy kvázi "szabályozhatatlan égés"
Mire kell figyelni?
A legfontosabb hogy ne forrjon fel a víz.
Ezt hivatott szabályozni egy, a kazán előremenő hőmérsékletérő kapcsoló termosztát ami a puffer kört tölti.
Arra hogy magasabb visszamenő hőmérséklet esetén ezt a szivattyút fokozatonként (pl 1-3) -ig hogyan lehetne szabályozni, pedig szükség lenne rá, arra nem született megoldás.(előremenő hőmérsékletről beszélek).
Miután vegyesnél vízhőfok,k a szabályzás lényege Szerintem, semmi szükség a füstgáz termosztatikus mérésére, a kazán-puffer köri szivattyú lekapcsolására.
Ezzel meg lehet spórolni a füstgáz termosztátot
Illetve,:
Én nem spóroltam meg hanem mérem :
Az üzemi termosztátot, úgy kötöttem hogy vész hőfok esetén a puffer-kazán, és a pufferlakás köri szivattyút is indítja.
Mielőtt bárki kötexik gondolja végig :
termosztát felső hőmérsékletre kapcsol +hiszterézis. (már amennyiben jól van bekötve