Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 5636

No most álljunk meg egy pillanatra.

Egész délután azon agyaltam hogy megkeresem "Gányolót".

Minden tiszteletem az általa alkotott vezérlési rajzért..

De.

Azon kívül hogy a füstgáz hőmérséklet szondázása egy adott tüzelőanyag elégetését gazdaságosabbá tudja tenni gyakorlati szerepe nincs.

A vegyes tüzelés egy kvázi "szabályozhatatlan égés"

Mire kell figyelni?

A legfontosabb hogy ne forrjon fel a víz.

Ezt hivatott szabályozni egy, a kazán előremenő hőmérsékletérő kapcsoló termosztát ami a puffer kört tölti.

Arra hogy magasabb visszamenő hőmérséklet esetén ezt a szivattyút fokozatonként (pl 1-3) -ig hogyan lehetne szabályozni, pedig szükség lenne rá, arra nem született megoldás.(előremenő hőmérsékletről beszélek).

Miután vegyesnél vízhőfok,k a szabályzás lényege Szerintem, semmi szükség a  füstgáz termosztatikus mérésére, a kazán-puffer köri szivattyú lekapcsolására.

Ezzel meg lehet spórolni a füstgáz termosztátot

Illetve,:

 Én nem spóroltam meg hanem mérem :

 Az üzemi termosztátot, úgy kötöttem hogy vész hőfok esetén a puffer-kazán, és a pufferlakás köri szivattyút is indítja.

Mielőtt bárki kötexik gondolja végig :

termosztát felső hőmérsékletre kapcsol +hiszterézis. (már amennyiben jól van bekötve

 

Előzmény: votinka (5634)