Jaina_Cruz Creative Commons License 2011.11.21 0 0 3332

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni:

Az utolsó menstruációm 2011. szeptember 1.-én kezdődött. Mivel hőmérős módszerrel nyomon követtem a ciklusomat (ami amúgy is általában 35-40 nap hosszúságú) ezért tudom, hogy a fogantatásra szeptember 26.-án került sor, mivel ekkor volt a görbén jól láthatóan peteérésem. A nőgyógyászom ezt meg is erősítette több egymás utáni ultrahangvizsgálattal az embrió méretei és fejlődése alapján.

A fogantatás idejével korrigálva a kort, pont ma léptem a 10. hétbe. Viszont ugye ha a menszesztől számolom, akkor 11 hét 4 napos vagyok, a kettő között közel másfél hét a különbség. A 12. heti ultrahangra időpontot december 13.-ra kaptam. Felhívtam az orvosomat, hogy ez az időpont jó-e, azt mondta még teljesen belefér, de nem vagyok benne biztos, hogy figyelt-e rám.

Szerintetek rendben van ez az időpont a 12. heti ultrahangra? Korábbra nem kaptam időpontot sajnos és nem tudom mit csináljak. Ha a menszeszemet vesszük alapul akkor "kicsúszok" abból az időből, amikor ezt a vizsgálatot végzik, viszont a fogantatás idejével korrigálva erre a vizsgálatra pont 13 hét 1 naposan kerülne sor. Mi történik, ha elzavarnak az uh-ról azzal, hogy már késő megcsinálni a vizsgálatot mert ők csak a menszesz idejét nézik? Mert ugye a menszesztől számítva akkor már már 14 hét 5 napos leszek, viszont gyakorlatilag csak 13 hét 1 napos...

 

Köszönöm a válaszotokat!