Schenouda Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8261

Olyan ez Nolanus, mint amikor belemész az iszapba és nem tudsz tovább menni, hanem ott topogsz és még mélyebbre merülsz... Tehát ha mondjuk semmi másról nem lehetne beszélni Atlantisz kapcsán, mint üledékről, korallszigetekről, bazaltalapzatról, repedésekről, gyűrődésekről,  vulkánokról, lemeztektonikáról meg hasonlókról (tudom van aki csak erről szeret, az ősi kultúrák nem érdeklik). Olyan ez, mint amikor a Nagy Piramis kapcsán semmi másról nem lehet beszélgetni, mint arról, hogyan épült a Nagy Piramis (ejtve persze a többi hasonló méretű társát), mintha az lenne az egyedüli fő titka, s az egyiptomi kultúrához pedig szikrányit sem kell konyítani, hanem zsaluzni, vízzsilipelni, betont öntögetni, meg ilyenek...

 

Mivel sok történetet vizsgáltam, ősi mítoszokat tanulmányoztam, és arra az alapvető dologra jöttem rá, hogy Atlantisznak  (vagy nevezzék bárhogyan), tehát egy Atlanti-óceáni prehisztorikus tengeri királyságnak léteznie kellett. Ezt bele is vettem a teóriáimba.

Különösebben a geológusok ilyetén (időszaki)  véleménye nem különösebben érdekel, de ez a tudományág története, ha beleolvas valaki, nem egy siker-story: folyamatos baklövések, el- és félreértelmezések története. Rendszerint 10-20 évente kiáll valami katedratudós, valami főgóré geológus, s elmondja a sablonszövegét: "Nincs már új titok a földön, nincs már mit felfedezni: Atlantisz nem létezett..." Aztán megint jön valaki, hogy egy kutatóhajó valamiféle kovamoszatot vagy mit hozott fel 3 kilométer mélyből, meg ilyenek... Most mindek merüljek ebbe bele.

Előzmény: Nolanus (8260)