nandi80 Creative Commons License 2011.11.19 0 0 208

Sziasztok!

Segítségeteket kérném a fűtési rendszerem radiátor és padlófűtés, a padlófűtéssel az a gondom, hogy a keverőszelep egy Esbe vta 372 35-60fok között állítható háromjáratú keverőszelep. A keverőszelep és az osztó között helyezkedik el a szivattyú, a szelep meleg oldala a puffertartályom tetelyéhez kapcsolódik a gyűjtő visszatérőjéhez pedig a keverőszelep alsó hideg ága. A keverőszelepnek próblémát okoz (az én érzésem szerint )a 85 fokos víz 42fokra lekeverése. Először nem melegedett, csak saját magában keringette a hideg vizet ezután a hidegvíz ágba raktam egy ferdeszelepet visszafogtam a hideget és elindult a rendszer de ahogy melegszik a visszatérő, és a puffert is fűtöm akkor elkezd felmelegedni és eléri az 50 fokot is ha a puffer kihül kb 40 fokos akkormegmár semmit nem enged a pufferből és szépen kihül és saját magában keringeti a kihült vizet, holott a pufferban még ott a 40 fokos víz amivel még tudnék fűteni. Ha van valakinek jó ötlete esetleg egy jól bevált keverőszelep akkor kérem segítsen esetleg kapcsolási rajz is jól jönne. Üdv.: Nándi