MayItBe Creative Commons License 2011.11.16 0 0 13012

Elmesélek egy történetet a nagyon segítőkész és nagyon toleráns, abszolút modern és változáskövető egyházról:

 

a múlt hétvégn esküvő volt a családban. A vőlegénynek az első, a menyasszonyak nem. A menyasszony hívő, rendszeresen jár templomba.

Mivel tudta, hogy ő egyházi szertartás szerint már nem köthet házasságot - egyébként a másikból egy kicsi gyerekkel menekült el, most pedig talált valakit, aki ezt a gyereket is vállalja, vele együtt -, ezt elfogadta, de neki mégis fontos volt a részvétel egy olyan szertartáson is, ami nem öt(!!!!) percig tartó hivatalos aktus, ezért beszélt a pappal.

Arra jutottak, hogy a jegyespár is és a násznép is elmegy a templomba, ott mindenki részt vesz az aktuális szertartáson (énekes-gitáros szentségimádás, ha jól emlékszem a megnevezésre), ők az első sorban ülnek, majd kijön a pap és mindenkit megáld, aki a templomban tartózkodik.

 

Odamentünk, leültünk, vártunk.

Menyasszony, vőlegény az első padban dettó.

Kis idő múlva menyasszony letérdel, imádkozik.

Kis idő múlva kimegy az oltár elé, ott is letérdel, imádkozik, vár ....

Semmi.

Aztán feláll, maga mellé szólítja a vőlegényt és  - könnyes szemmel - megköszöni mindenkinek, hogy eljött és karonfogva kivonulnak.

Násznép, barátok, ismerősök döbbenten ülnek, majd ők is kivonulnak ....

 

Az ebéd előtt kért szót az ifjú feleség és elmondta, hogy már ott várakozott a templomban, imádkozva, mikor kijött a pap és azt közölte, hogy sem gitározós - énekelős szentségimádás nem lesz, sem ő nem jön ki áldani, mert a felejbbvalói ígérete szerint súlyos büntetést kap érte.

 

Remélem, mindegyik feljebbvalójának az lesz hátralevő tohonya életének egyetlen örömforrása, hogy két egymást szerető ember, és egy valódi hívő életének az egyik legboldogabb napját sikeresen tönkretette.

 

Na, többek között ezért is undorító ez a globális, pénzhajhászó, műkeresztény szervezet és szinte az egész működése.