.ETNA. Creative Commons License 2011.11.13 0 0 3898

Nem mondanak? Hát ne hagyd magad, faggasd csak őket!!!! Elvégre erről mégis csak egy kardiológus tud (elvileg) a legtöbbet. Sok hasznos infó lehet a neten is. Sajnos velem is sokszor előfordult, hogy többet megtudtam a netről és a fórumokon a betegektől, mint a dokitól! De azért nem kell beletörődni abba, hogy a "doki nem mond semmit"...

 

Sok minden nem tudok erről a problémáról, de kapásból ezt adta ki a goggle:

"A pitvarfibrillációra hajlamosító betegségek karbantartása, gyógyítása megelőzheti a ritmuszavar kialakulását. Ha már korábban kialakult ilyen ritmuszavar, szintén a lehetséges okok felkutatása és az alapbetegség kezelése a cél, de ilyenkor a páciensnek érdemes a koffein, és az alkoholfogyasztást kerülnie, mivel nagyon gyakran ezek az élvezeti szerek provokálhatják a ritmuszavar megjelenését az arra hajlamos egyéneknél."

 

Egyszóval, ha van, akkor az alapbetegségeket kezelni, véralvadásgátlót szedni, ha szükséges egyéb ritmusszabályozó gyógyszit is, alkohol és koffein mérséklése, vagy teljes elhagyása .... gondolom a túlsúlyból sem ártana valamicskét lefaragni!

 

Igazából az sem jó, ha most drasztikusan vált, mert akkor a változás miatti stressz, frusztráció, hiányérzet stb. okoz majd gondot. Szerintem csak szépen, fokozatosan kellene változtatni és persze előtte MINDENKÉPPEN újra beszélni a dokival (vagy egy másik dokival, vagy a háziorvossal stb.)!

Előzmény: VPP. (3897)