ghoezeke mate
2011.11.13
|
|
0 0
363
|
Nagyon barátságtalan stílust használsz. Kénytelen vagy bemutatni, hol szerzett közgazdász diplomát Róna, és akkor elnézést fogok kérni.
Róna Péter 1942. május 4-én született Miskolcon. 1956-ban külföldre távozott. Középiskoláit Washingtonban végezte; 1964-ben cum laude eredménnyel végzett a University of Pennsylvania Gazdaságtörténeti szakán. 1966-ban Oxfordban jogi diplomát szerzett, az évfolyam első helyén végzett. 1968-ban az Arnold & Porter nevű washingtoni jogi cégnél dolgozott mint jogász, majd az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium Közvetlen Külföldi Befektetések Osztályának lett jogi tanácsosa. Pénzügyi karrierjét 1970-ben a Schroder Banknál kezdte, mint az elnök, Lord Gordon Richardson személyes titkára. Amikor Lord Richardsont 1970-ben a Bank of England elnökévé választották, Róna Péter vele ment mint személyi titkár, majd 1971-ben visszatért a Schroderhez. 1986. januárjában kinevezték a J. Henry Schroder Bank & Trust Company vezérigazgatójává. A bank nevét 1987. január 1-jén IBJ Schroder Bank & Trust Company-ra változtatták, miután a japán Industrial Bank of Japan lett a többségi tulajdonos. 1990. júliusában tisztségéről lemondott azért, hogy az Első Magyar Alap (The First Hungarian Fund Limited) vezetését Budapesten elvállalja. Az Első Magyar Alap 2004-ben befejezte tevékenységét. Róna Péter jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Tanszékének szenátora és ugyanott nemzetközi jogot tanít, továbbá a Pécsi Tudományegyetem Gazdasági Tanácsának alelnöke. Róna Péter beszél magyarul, angolul, olaszul és franciául. |
Előzmény: Törölt nick (360)
|
|