Törölt nick Creative Commons License 2011.11.11 0 0 17993

Alapvetően a modellező aksikat nem szokás a járművekbe ajánlani, merthogy viszonylag kevés ciklusszámot bírnak. Azonban azt se szabad elfelejteni, hogy ezek leginkább modelles tapasztalatok, ahol a 30-50C-s kisütések sem ritkák. Azért az eszi rendesen minden szempontból. Kisebb kisütésekkel jóval nagyobb ciklusszámokat kapunk.

 

Van modellező ismerősöm, akik versenyeznek is mindenféle elektromos modellekkel. leginkább autókkal és vizi járművekkel. Sokszor kísértem már el őket, mert mindig van valami új igényük mit kellene csinálni ;-). A hosszútávú tapasztalatuk az, hogy olyan 30-50Cs kisütéseknél 70-80 ciklusnál nem bírnak többet ezek az aksik. Most van a Turnigy nano szériája, meg. A Zioppynek valami új modellje amit nagyon dícsérnek, de eléggé drágák.

 

Hogy ezek az aksik 1-2-3 C-s kisütésnél milyen élettartamúak, azt nem tudom megmondani, csak amiket fúrumokon összeolvastam, abból sejtem én is. HA kész lesz a róllerem elvileg lesz egy dsPIC benne, ami mindent loggolni fog, és akkor meg fogom tudni mondani, mennyi az annyi. Addig csak tipppelek.

 

Egyébként tényleg betojás, hogy egy 5Ah-s cella gond nélkül lead 150A-t - persze rövid ideig.........

 

Persze most LiPokról beszélünk, de abból is van már vagy 10-20 féle.

Előzmény: WooDoo (17985)