Az Ötödik Elem Creative Commons License 2011.11.07 0 0 9445

Sziasztok!

 

Látom, sokaknak mostanra lett problémás dolog az alvás...

Nálunk az első 15 hónap volt gáz, gyakorlatilag, amíg a szopi tartott. Sokáig reménykedtem, hogy majd javul magától, de nem. Ezek szerint mákunk volt, de 2 kicsit sírósabb szopi nélküli éjszaka után beköszöntött végre a teljes éjszakák átalvásának időszaka. Mostanság 1 héten 1-2x előfordul, hogy felébred Ábi, de akkor odaveszem közénk, és alszik is vissza, nem kell semmi cécó.

A napközbeni alvást sajna csak a függőágyban hajlandó bonyolítani, bár állítólag a mamánál ezt a szokást is elhagyta, mindenesetre itthon csak így hajlandó napközben aludni.

 

Muzsa, teljesen megértem, hogy szeretnél már végre éjszaka pihenni, Nem lehet, hogy rossz volt az időzítése az éjszakai szopielhagyásnak? Nem lehet, hogy pont fogfájós időszakban kezdtétek? Nálunk akkor volt pár nyűgösebb éjszaka, mikor mocorgott a foga.

Egyébként nálunk is volt visszaesés: már egy hete jól ment szopi nélkül az elalvás, aztán elmentünk a barátainkhoz Pestre, majd a következő nap továbbutaztunk Anyósékhoz, és a 2x-i környezetváltozás, utazás estére annyira elfárasztotta, hogy csak szopival tudtam megnyugtatni, annyira sírt. (Apósom örjöngött is, hogy még mindig szopik a gyerek....)

Persze, ezután szépen visszaállt a szopi nélküli alvásra, életre, nem volt gond hál' Isten.