Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3977

csak egy kis szösszenet a Gleevecről - és az ételintoleranciáról...

 

G. ugye ezer évig szedte a gleevecet - legalábbis annyinak tűnt. Közben sokszor volt gond a gyomrával, a torka is kapart - nyaranta és ősszel a helyzet romlott.

 

Biztosak voltunk benne, hogy a gleevec a ludas. Persze egészséges életmód, mifene - szezonban cukkini, dinnye ezerrel ... igen, aki felkapta erre a fejét, jól tette (ld. parlagfű keresztallergia és hasonló nyalánkságok).

 

Miután abbahagyta a gleevecet ismét furán fájt a hasa - persze enyhén pánikoltunk is, nem túl szerencsés egy GIST után a hasfájás - főleg, hogy azért akad fura nyirokcsomó a CT-n. Elkezdtünk gondolkozni. Rá egy hónapra újabb teszt. Tünetek hasonlók, kb. 1 hétig tartott a hatása. Kb. 1 hete ismét - hasfájás, stb. Gondolom a napokban ez is lefut. Ez igazából szívás, mert a dinnye az egyik legjobb nyári gyümölcs - a cukkini meg egy relatív olcsó és sokoldalúan felhasználható zöldség - amit kifejezetten imádunk.

 

Tudjátok, mi ebben a durva? A gyógyszerre fogtuk - miközben lehet, hogy évek óta folyamatosan és durván nagy dózisban "mérgezte" magát - ki tudja, hogy nem-e pont amiatt vannak fura nyirokcsomók, mert az étel intolerancia mondjuk állandó gyulladást okozott - ki tudja, nem-e pont emiatt alakult ki a GIST - hosszú-hosszú évek alatt....

 

Úgyhogy most valószínűleg gasztroenterológia lesz a dologból és étel intolerancia tesztek.

 

Igazából már abban sem vagyunk biztosak, hogy tényleg olyan durvák voltak-e a Gleevec mellékhatásai....