Princ of Carpatia Creative Commons License 2011.11.07 0 0 23903

Kezdjük tehát poénból a rádióamatőrök tipusainak definiálásával. Ez amolyan vidám jellemrajz, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Baj van! Mi a teljesség? Definiálni kellene.

Az első tipusnak mindegy, hogy milyen rádiót vesz. Annyira nem ért hozzá, hogy a rádióamatőr vizsgán is inkább fortuna, mint sem a gondolkodás segített neki. 
Két altipus létezik, a "pénzes" és a "csóró". 

És jönnek a MÉG INKÁBB  degralált kategóriások, amíg ki nem emelkedik a zagyból a lényeg:

A hetedik tipus a "műkedvelő". Vesz egy rádiót, néha bekapcsolja és láss csodát, rádiózik. Élvezi. Néha épít, néha tervez. Rettentő unalmas embertipus, ugyanis valóban ért a rádiózáshoz. Lelkesen kergeti a DX-eket, kitelepül, fanatikus esetekben akár gyalog is, vagy esetenként autóból nyomja a QSO-kat. Sok szót felesleges fecsérelni rá, ő egyszerűen csak egy "RÁDIÓAMATŐR".

Majdnem ez az "idea"! Node! Biztos? A közbenső "hatok" nem amatőrök?

OFF:

Ez már sajnos olyan, mint:

AZ ÉN KOMMUNISTÁM JÓ KOMMUNISTA! A TE KOMMUNISTÁD AZ PISZKOS KOMMUNISTA!

NO! NAGYON VIGYÁZZUNK MÁN! Bár ezt a sokakból nagyon kevesen értik! És az, hogy sajnos a lényeget kevesen értik, egyre kevesebben vagyunk.

Nyugi! Még kicsiny idő, és lassan kihalunk!

Remélem Kedves '7BF Feri OM Te is olvasol! (Ha már becitáltak ide a topikra. :-D )

ON:

Bocs, hogy "dödörögtem"! Nekem, "schosser"-nek nem erről szól a rádiózás! Volt egy gyermekkori lehetőségem, hogy kilépve adottságaim lehetőségén túl, mást is megismerhessek! Legyen mentségem, hogy:

"Oly korban éltem én e földön..."

No, ne ragozzuk, mert az messzebb visz, mint ...

Mindent OFF-ON között érts!

Öreg Csóka

Előzmény: Kawabiker (23902)