ghepard Creative Commons License 2011.11.07 0 0 196

ghepard, te a Vén Péter-féle szemtornát használod? Én is voltam már a szemtréningjén.

 

Én semmiféle szemtornát nem nem használok, nem művelek. Ha elolvasod a topikot elejétől, akkor megtudhatsz egy két dolgot, hogy mit is csinálok (szinte semmit). Én igazából szórakozásképp kutatom, kisérletezgetk, hogy mi javíthatja tényleg a látást és miért, tehát milyen körülmény. Aztán ha valamire rájövök, azt megosztom itt is. Elsősorban azonban felhasználom a mindennapi életben. Rengeteg dolog van, amin javítani lehet. Apránként lassan összeáll a kép. Péter oldalát is megtaláltam,mikor már 40 napig nyomtam azt, ami rávezetett a jobb látásra. Nagyon kellemetlen lehettem neki, mert szinte semmire nem tudott érdemben válaszolni. Illetve mindenre ugyanazt mondta. Végül ki is tessékelt a fórumáról.

De nekem -4,5 és -5 dioptriám van. Nem tudom letenni a szemüveget, mindenhez kell. Pedig az az első tanács, hogy el kell dobni a szemüveget, de én már itt megakadok.

 

Hát igen, az gond mikor leteszed. Te rövidlátó vagy ezek szerint. Ez igen csak elszaporodott mostanában, már a fiatalok körében is sajnos. Hát, mint írtam is itt, nekem is nagy gondjaim voltak az elején. Nekem nagyon sokat segített mindjárt az elején az a dolog, amit nem is a szemek miatt kezdtem el. De, mint írtam, fogalmam se volt, hogy tulajdonképpen mi segített.

Meg mikorra lesz ebből 0 dioptria? Elég szekptikus vagyok, hogy ezt tényleg le lehet vinni nullára. Van egyáltalán olyan ember, akinek ez sikerült?

 

Hát talán sose. Én is szkeptikus vagyok, már a melómból kifolyólag is. Lejjebb már írtam, hogy mivel foglalkozom. Tehát nagyon is tudom, hogy ha valamit mondok, azt alá is kell támasztatom. Magamnak alá is támasztom rengeteg kisérlettel és ismétléssel. Van azonban sok eredményem, amik arra engednek következtetni, hogy lassan javul a dolog. Minden le van írva, amin átestem 2009 elejétől. Az a felismerés, amit nemrég pötyögtem ide be óriási gyakorlati hatással bír. A múlt pénteken már úgy melóztam a monitor mögött, hogy egy icipicit változtattam két dolgon. Tehát még csak 1 nap tapasztalatom van vele, de mellbevágott az eredmény. Ennek a dolognak az a nagy előnye, hogy egész nap hat és még a kisujjamat se kell ezért megmozdítani. Majd bepötyögöm, hogy mit változtattam és miért.....

 

Mondjuk nekem az is elég lenne, hogy a romlást megállítsam, mert igaz hogy az utóbbi években lassult a szemem romlása, de sajnos nem állt meg.

 

Pedig meg lehet állítani a romlást. Sokkal nehezebb azonban elindulni a javulás felé. Az csak rajtad múlik, nem rajtam és senki máson sem. Csak rajtad. Mennyit leszel képes változtatni a jó irányba.

S
ajnos a Bates-módszerről (amit Vén Péter is tanít) a Wikipedia azt írja, hogy tudományos bizonyítékai nincsenek. Nincsenek dokumentált gyógyulások, csak anekdoták.

 

Igen, én sem tudok egy emberről se, akinek ettől bizonyítottan tökéletes lett a látása. Péter oldalán van több mint 700 ember regisztrálva, rengeteg ott a hsz. De a három év alatt (továbbra is olvasom a fórumot) egyetlen ember se számolt be arról, hogy neki már tökéletes a látása.........

 

Én a három éves tapasztalataim alapján ki is jelenthetem, hogy nem is lehet. Ennek azt hiszem nagyon egyszerű oka van. Az összes gyakorlat csak amolyan lazító gyakorlat. Ez valóban segít, mikor csinálja az ember, majd ha nem felejtem el sorra veszem őket és leírom, hogy szerintem mi hat akkor. Na, de ennek van egy icicpici szépséghibája. Pont az, amit már le is írtam. Akkor hat, mikor csinálja az ember. Ha nem csinálja, annyi volt. Na most ha naponta 1 órát fogod csinálni, akkor 1 órát fog hatni - és tedd oda a másik felét, 23 órán át nem fog hatni. Ha 2 órán át fogsz gyakorlatozni, akkor 22 órán át nem fog hatni. Lehet így már érthetőbb....... Ha meg hintázol, meg tenyerezel, vagy zombizol, vagy bármit is csinálsz - akkor áll a meló. Így meg benne van az ember egy ördögi körben, amiből nem látja a kiutat.

 

Én máshogy állok hozzá. Pontosan tudni akarom, mik azok a tényezők, amik elrontották a szemeim. Ha tudom, akkor már tehetek ellene valamit. Láthatatlan ellenséggel nem nagyon lehet megküzdeni........

 

Előzmény: WebMester (195)