Hát lehet nálam egy kicsit más lehet a dolog mint Nálad, mert én gyakorlatilag nem hallok. Ebből kifolyólag lehet olyan rezgéseket is megérzek, amit más lehet nem tud megérezni, mert nem fejlődött ki ez nála olyan erősen, mint nálam. Az életem függ attól, hogy tudjam jön e hátulról autó, hisz nem hallom, de érzem, hogy jön, néha egész hihetetlen távolságból megérzem a személyautót. A kommunikációm az emberekkel függ attól, hogy jól lássam a szájukat (hogy le tudjam olvasni, mit mondanak) és érezzem a hang rezgéseit (ami jól kiegészíti a látottakat). A látásomra is azért gyúrok, mert ha az elmegy, akkor mehetek én is, de örömmel látom, hogy esze ágában sincs elmenni, egyre tökéletesebb, mint a topikomban számolok be róla. Januárban lesz 3 éve, hogy letettem a szemcsitb (3 nap alatt) és azóta nem is volt rajtam.......
A hangoknak nagy erejük van, a franciák a 70-es években hangágyúval kb 5km-es távolságból ledöntöttek valami pár cm vastag papírfalat, az üvegpohár egy bizonyos frekin és erősségen puff, szétrobban stb stb. A hangok rezgések. És nem csak hangokkal lehet rezegtetni a testet, mondjuk egy ütés sokkal erősebb hatást képes bevinni, ezért nem mindegy hova és hogyan üt az ember stb stb..... Ami nem oda való, vagy nem jól tart, hamar kirezeghet és a vér, nyirokrendszer eltávolíthatja lassan.....
A 2005 eleji fülhallgatós sztorim után (mely az életembe is kerülhetett volna) visszamaradt erős fülzúgás kb 5-6 hét alatt megszűnt. De nem csak a hanggal kisérletezgettem akkor, hanem mindenféle mindenféle mozgásokkal rezgésekkel. Mindig éjjel volt az erősebb, emlékszem pár napig ki akartam várni, hogy beinduljon, de nem indult.
Aztán jött még 2009-ben, mikor majd 5 év után mondom, hogy fogok hallgatni legalább egyetlen dalt egy nap a melóban. Ez kb 3 perc naponta, rajtam a két fülhallgató. Kb 5 hónap után észrevettem, vagy csak akkor tudatosult bennem, hogy zúgnak a füleim. Még azon a napon eldöntöttem, hogy még azt az egy számot se fogom hallgatni. El is múlt egy kettőre a zúgás és azóta nem is volt. Azt hiszem egy kettőre el tudnám intézni, hogy zúgjanak a füleim - elég volna nekem pár napig hallgatni pár órán át fülhallgatóval valami zenét, vagy bármit.......... De már nem akarom, mert bajom lenne belőle.......
A zúgásnak millió oka lehet, legalábbis aszongyák. Ezért nehéz valamit kezdeni vele. Gyakorlatilag egyformák vagyunk anyagilag (hogy 99.9%-ra), de nincs két ember, aki egyformán éli életét. Mindenkit más és más hatások érik. Ami az egyiket összetörheti, addig ugyanaz a másikat felemelheti. Vagy ugyanazt az embert ugyanaz a dolog egyszer lessedi a lábáról, de másodszor nem stb. De a millió ok mindig a zúgásban nyilvánul meg. És akkor ott a kérdés, tényleg millió ok?