nicko Creative Commons License 2011.11.01 0 0 1967

Ez így van csakhogy ezekben az ügyben nem vagytok érintve ha csak azt nem veszem alapul Kispest-Mohács meccsen miért is voltak a Mohácsiaknál Fradi ereklyék?

Aki meg mások szemében a szálkát keresi és a sajátjában nem találja a gerendát...anak az emlékezetét felkell frissíteni.

de akkor kopipésztelek...

 

KISPEST-1909 válasz | megnéz | könyvjelző 2011.11.01 19:49:58 © (1824)

Sajnos szombaton nem voltam kint a mérkőzésen, de nem a támadás tényét szeretném vitatni, így megosztanék pár gondolatot az esettel kapcsolatban, mert a mohácsi marketing gépezet olyan szinten beindult, hogy már csak azon csodálkozom, hogy nem az újpestiekkel barátkoznak.

Nem véletlen, hogy tavaly az első (budapesti) egymás elleni meccsünkön a kutyát nem érdekelte a mohács tábor, most meg elég rendesen rájuk volt pörögve a nép. Lányoknak persze lehet ugatni, cigányozni, köpködni, mert ők nem verik be az orrotokat, de a győr és a Kispest között pont ez a különbség, hogy nálunk van egy társaság, aki ezt nem tűri.

Ezt pl milyen gyorsan elfelejtettétek, ti "szegény áldozatok":

http://www.kisalfold.hu/sport/lekopkodtek_az_audi_eto_kezilabdas_lanyait_sirva_mentek_az_oltozobe/2213472/

"Olyan ellenszenv volt a lelátón végig, mely engem is megdöbbentett. Sajnos azt elfelejtették egyesek a nézőtéren, hogy nálunk tizenöt-tizenhat éves lányok vannak, folyamatosan köpködték, szidták őket. El kellene tényleg gondolkodni most már végre azon, miért jó az, hogy ilyen kisgyerekek zokogva jönnek be a meccs után az öltözőbe".

Persze látom, hogy Tabajdi úr ekkor is magyarázta a bizonyítványt, meg elmondta, hogy az nem is úgy volt, csak ezt sajnos elég nehéz elhinni azok után, hogy mi is ugyanezt tapasztaltuk a tavaszi meccsen. Ráadásul a félidőben több magát keménynek érző mohácsi jött át a vendégszektor mellé mutogatni meg hajráfradizni, de gondolom tabajdi úr erről is lemaradt, így nem tudta oly nagyon szégyellni magát, mint most. Meccs után az interneten is folytatták a provokálást, és emlékeim szerint már akkor megírta nekik valaki, hogy a visszavágó meleg lesz, szóval tudták jól, hogy hova jönnek.

Azon meg kár rugózni, hogy a szombaton hozzánk látogató mohácsiak nem ugyanazok voltak, meg "békés sportbarátok" lettek megverve, bla-bla-bla, mert a lelátón kollektív felelősség van, és mindig az tartja a hátát, aki utazik idegenbe is. Ez a világon MINDENHOL így van. Ha békésen akartok idegenbe járni, először a saját soraitokban kell rendet rakni, mert tény,hogy mohácson van egy moslék társaság, aki megráncigálta az oroszlán bajszát. Kiváncsi vagyok pl arra, hogy a bőrére pörzsölt fradi címert mutogató mangalica hogy néz azoknak a szemébe, akik esetleg ártatlanul kaptak.

Kisgyereket részegen sörösüveggel dobáló Kispesti pedig nincs, és nem is volt, ez egy szép nagy hazugság. Mint ahogy az is hazugság, hogy a szekszárdiakat megverte valaki, közülük egy ember kapott pofont, de az személyes konfliktus volt, és a többi kispesti választotta szét a feleket. Ezen kívül szekszárdon és a kőér utcában is együtt söröztünk a szekszárd szurkolóival. Hogy durvábbat mondjak, a legutóbbi fradi II. elleni meccsünk előtt egy ftc mezes srác ivott a büfében, és még beszólásokat se kapott. Vasas szurkolók is mindig sértetlenül mehettek haza, pedig mondanom se kell, hogy a fradi és a vasas a riválisaink, a mohács meg senkit sem érdekel (persze amíg tudnak viselkedni).

Kispestre bárki kijöhet, ha békések a szándékai és megadja a kellő tiszteletet a KISPEST névnek, és a mindenkori játékoskeretünknek, garantálom, hogy senki sem fog belekötni. Sokkal veszélyesebb diszkóba járni, vagy felszállni egy éjszakai buszra, mint kimenni egy Kispest meccsre:)
A sérült mohácsiaknak jobbulást kívánok, de azért nem kell akkora mártírt faragni belőlük, hősök sem lettek, ráadásul nem árt rögzíteni a tényt, miszerint minden mohácsi saját lábán hagyta el a kőér utcát, az állítólagos brutális támadás után.

Előzmény: Fradista Utazó (1966)