alex_86 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 752

November 14-étől jelentős váltkozások várhatók a netes jegyvásárlásban, a menetjegyeket már otthon is kinyomtathatja az utas, és a jegyvizsgálók fogják majd mobiltelenonnal beazonosítani azokat.

Viszont!!

-Megszünik a jelenlegi rendszer, a jegyek csak konkrét vonatra lesznek érvényesek, egy-egy vonatkimaradás vagy csatlakozásmulasztás, stb esetén igazolást kellesz kérni a jegyvágóktól (persze csakis MJR-rel adhatják majd ki, hogy mégtöbbet szerencsétlenkedjenek a kütyüvel) illetve a jegypénztárakban kérhetik majd azt. A Kedves Utasok többrége ehhez kétséges, mennyire lesz rugalmas, szóval esetleges pótdíjazás is lehet a dolog vége.

-A jegyvizsgálók feladata lesz a jegyen szereplő kódszám, vonatszám, viszonylat, név, személyi ig, kedvezményre jogosító cucc ellenőrzése, amely plusz feladatot jelent majd a számukra.

 

Csak egy rövidebb kivonatot láttam a szabályozásból, de első olvasásra is eléggé túl lesz bonyolítva az egész. Nagyon remélem, a kioszkok hosszú távon maradnak, hamár ennyi pénzt öltek beléjük. Sokkal egyszerűbb és rugalmasabb ugyanis a mostani E-ticket rendszer, mint majd az a hablaty, amely 14-étől várható majd....