rutthin Creative Commons License 2011.10.27 0 0 11921

Isztambulban a Sirkeci palyaudvaron arulnak budapesti jegyeket, halokocsiba (igaz nem erre a vonatra) mar most is :)

Igen, sőt Amsterdamba is adtak jegyet az utasnak Istanbulban, amikor én voltam a MÁV hálókocsin!

Csak épp azt felejtették el közölni az utassal, hogy több napig tartó utazásra készüljön fel!:-)) A nő meg elindult 2 gyerekkel, és kaja, ital nélkül, mert azt mondták neki, hogy másnap reggel ott lesz Amsterdamban!

Még szerencse hogy Bulgáriában vágányzár miatt kerülővel mentünk, és az egyik állomáson körül kellett járnia a gépnek, addíg tudtam venni nekik kaját az állomási büfében!

A nemet vagy az osztrak iranyu forgalomban mennyi valtozas volt az elmult 1 honapban? elmult 3-4ben?

Abban nincs változás!

Kis kivancsisag: Vannak nekem is 80-as evekbeli menetrendjeim,de mivel akkor meg kis krampusz voltam, annyira nem kovettem a vonatokat. Mennyien utaztak ezzel a sok nemzetkozi vonattal, amik pl. NDK-Bulgaria kozott mentek, vagy akar a Praga-Bp utvonalon kozlekedo napi 6-8 vonaton.

Ezek a vonatok általában fullon voltak, pedig 10-15 kocsival jártak!

Az SZMPSZ forgalomnak hála, annyiba került kb. egy Budapest-Drezda nemzetközi jegy, mint egy Győr-Debrecen belföldi...:-)

Én sokszor utaztam ezekkel a vonatokkal, nagyon ki kellett sakkoznom, hogy kényelmesen, üres fülkében tudjak utazni!

Mondjuk egy hálokocsi jegy is 140 Ft volt akkoriban a szabadjegy mellé...:-)

Előzmény: DVB (11920)