kireszavaztam Creative Commons License 2011.10.27 0 0 topiknyitó

Települési adók:
Már az is óriási vihart kavart, hogy a települések által kivethető ingatlanadó határát 3%-ra vitték fel, mikor a Bajnai által tervezett 0,25%-os (!) ingatlanadótól elájult a teljes Fidesz-vezérkar, hogy ez micsoda rettenetes nemzethalál lenne! Nos, megint ki más, mint Rogán kavart be újra, és azt a módosított adta be, hogy a települési adók esetében szinte minden, az önkormányzatok adóztatási szabadságát akadályozó törvényi korlátot töröljenek el. (A blogger pislog. WTF? Aztakurva!)
Minden adószakértő, politikus azzal nyugtat minden cikkben mindenkit, hogy LEHET hogy KIVETHET az önkormányzat ekkora adót, de úgysem fogja megtenni. Hát, most már a 3%-os limit se lesz... 
Uraim, Önön nem ebben az országban élnek? Ha nincs szabályozva, hogy mit, hogyan és mennyit, a leggátlástalanabb módon fogják ezt kihasználni. Naná, hogy kivetik. Most fogják államosítani a kórházakat, iskolákat, durván el fogják a pénzeket vonni az önkormányzatoktól, cserébe megkapják ezt a "Jolly Jokert". Mivel az iskolákon és a kórházakon kívül is működtetni kell a várost, így ha ehhez pénz kell, már megy is az ingatlanadó. Amúgy zseniális, hiszen a kormány szétteszi szépen a kezét, hogy nem ők voltak, ők aztán tényleg, sosem vetnének ki ingatlanadót! Egy 10 milliós lakás 3%-a 300 ezer forint, nem fogják tudni kifizetni az emberek, csak szólok.