Fekete Hattyú 56 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 8345

A demokratikus ellenzék eddigi legjobb ötlete az alternatív köztársasági elnök választása. Ha ezt okosan, taktikusan és időben valósítjátok meg, olyan politikai tőkét teremthettek, amely lehetővé teszi azt, ami most még kilátástalannak tűnik: széleskörű nemzeti összefogással leváltani a jelenlegi autoriter rendszert. Rohan az idő, nem szúrhatjuk el!

Ha a jelenlegi hivatalos elnöknél jobbat, alkalmasabbat akarunk, nem látszik nehéznek a feladat: több ezer ilyen ember található a Kárpát-medencében. De vajon elég-e ennyi? Ha komolyan gondoljuk, nem.

Olyan alternatív köztársasági elnökre van szükségünk, akit az egész társadalom ismer és tisztel, aki vitathatatlan erkölcsi tekintéllyel rendelkezik, aki nem hivatásos politikus, akinek sem hazája, sem a demokrácia iránti elkötelezettségét nem vonhatja kétségbe senki, és akit ha nem is ismerne el, de legalább méltányolni kényszerülne a jelenlegi hatalom. Hány ilyen embert találhatunk? Attól tartok, nagyon-nagyon keveset.

Egy olyan embert ajánlok alternatív köztársasági elnöknek, aki nőnemű, örökifjú gézengúz, akinek nemcsak Schmitt Pál, de főnöke, Orbán Viktor is kénytelen lenne előre köszönni, aki nemcsak szép, okos és tisztességes, de helyesen is tud írni és jól állna neki a Kossuth-címeres vállszalag. Akkor lennék boldog, ha olyan alternatív köztársasági elnökünk lenne, aki nem volt játéka semmiféle politikai széljárásnak, és aki majd akár a Negyedik Köztársaság első hivatalos elnöke is lehet.

Javaslom, hogy Koncz Zsuzsát kérjétek föl a Magyar Köztársaság alternatív köztársasági elnökének.