nori_sz Creative Commons License 2011.10.25 0 0 710

Néhány recept mára, édesszájúaknak:

Jónak tűnik:

http://cukroskata.blogspot.com/2011/10/almas-suti-teszta-nelkul.html

Mai ebédem (édes, ámde gyorsan elkészíthető ebédre vágytam, mert kb. este 8-kor álltam neki):

20 g durumtésztát megfőztem, összekevertem kb. 150 g joghurttal és fűszerekkel, édesítővel kikevert túróval, és közben megolvasztottam és kimagoztam 200 g mirelit meggyet. Fogtam egy kis pléhbögrét, abba rétegeztem: túrós tésztát majd meggyet, fahéjjal szórtam, majd megint túró, megint meggy, fahéj, a tetejére vékonyan megint túró. A tetejére egy kis dió passzolt volna még szerintem, de annak híján így sütöttem kb. 20 percig. Az illata finom volt, az íze meg lassan kiderül. :)

És még egy, mostanában ezt a sütit szoktam sütni:

"Almatorta" (forrás: kifoztuk.hu)

• 6-7 db közepes alma
  • 1-2 tk fahéj
  • folyékony édesítő
  • 15 dkg liszt (felesben szoktam teljes kiőrlésű és sima lisztből) 
  • 1 dl olaj (nálam oliva)
  • 3 tojás
  • fél-1 zacskó sütőpor (recept szerint fél, én nem őrizgetem a maradékot :))
  • a recept szerint jár még bele 50 g aszalt vörösáfonya (de ezt én ált. kihagyom)
  • és kb. 10 dkg dió

Az almát kockázzuk (én ha szép, nem húzom az időt a hámozással), egy kis citromlével locsoljuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal. A tojásokat nem kell szétválasztani, de alaposan felverjük őket, édesítővel. Amikor már szép világos a felvert tojás, szép lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd apránként hozzákeverjük a lisztet. Ha túl sűrűnek tűnik a tészta, akkor egy kis tejjel, joghurttal hígíthatunk rajta. Olyan állagú legyen, hogy szépen bevonja az almadarabokat (épp csak vékonyan fogja tudni). Akár a tésztába is keverhetünk darált diót, de a süti tetejét mindenképp szórjuk meg vele. Ezután már csak a sütés van hátra :).