Az a fő baj, hogy magyarországon a szél igencsak bizonytalan energiaforrás, azt a pár szelesebb környéket és a hegycsúcsokat/gerinceket/dombtetőket leszámítva.
Ráadásul szerintem az sem túl bölcs dolog, hogy a jó hatásfokú, de csak magasabb szélsebsséggel működő propelleres szélkerekeket alkalmazzák leginkább, a rosszabb hatásfokú, viszont már kisebb szélsebességnél is energiát termelő (henger alakú) szélturbinák helyett.
"15 centi kívül eps kívül, s 10 centi a föld melletti oldalakon majd a felső 1 méteren szintén 15 centi."
Egy ilyen jól hőszigetelt nyaralóhoz (ha tényleg nyaraló méretű) tényleg nem kell sok hő, hogy érezhető legyen a meleg.
Ettől függetlenül (hacsak nem kimondottan szeles helyen van) én nem foglalkoznék a széllel.
Viszont csinálnék bele egy olyan mobiltelefonos vezérlőt, amivel a távolból is be/ki tudom kapcsolni a fűtést, így mire odaérek, már kellemes meleg fogadna. Ez sokkal kevesebből is kijön, mint 200e Ft és hasznosabb is.
Ha nincs vezérelhető fűtés, akkor a mobiltelefon kapcsolhat akár egy egyszerű elektromos hősugárzót is, amelynek az üzemeletési költsége talán sok-sok évre kijön a 200 ezerből megspórolt pénzből.