Első Polgár Creative Commons License 2011.10.17 0 0 17

A kinai hatalmi elit (kb. = kozponti partvezetes + allami vallalatok vezetoi + korrupt tartomanyi vezetok) erdeke az, hogy minel nagyobb foglalkoztatottsag legyen, mindegy milyen olcson es mindegy milyen ertelmetlen celokra (export, presztizsberuhazasok). Egyreszt ettol van tarsadalmi beke, masreszt ebbol szedik meg magukat az elvtarsak.

A demokraciakban a vezetes altalaban a fogyasztas maximalizalasat tartja fo feladatanak, mert a valasztok ezt akarjak.

Ezert alakult ki ez a csapdahelyzet, hogy a diktatorikus Kina az emberek kizsigerelesevel elveszi a munkahelyet a demokratikus nyugattol, es hogy az exportjat fenntartsa a kulkertobbletet visszahitelezi nyugatra.

Ezert adosodnak el a nyugati orszagok, mert tul konnyu hitelt felvenni es tul nagy a nyomas a valasztok reszerol a koltekezesre(meg tobb penzt az embereknek).

 

A valsag megoldasa csak az lesz, hogy vagy a nyugat megy at diktaturaba, vagy Kina demokratizalodik es elkezd fogyasztani.

Mindenestre mivel a termeles mar kinaban van, egy kiegyenlitodesi folyamat is vegbe kell menjen. A nyugatnak el kell szegenyednie, kinai nepnek eg kell gazdagodnia.

 

De egyebkent teljesen egyetertek, Kina ellen kene tuntetni, vezessek be a rendes pacgazdasagot es demokraciat, akkor majd meglatjuk milyen olcsoak lesznek.

Előzmény: denes (-)