Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Az elmúlt 2 napban sok dologra fény derült nálam a népszámlálás terén. Egyrészt azok az ingatlanok, amelyek az elmúlt népszámlálás során (azaz 10 éve) nem kerültek nyilvántartásba, azok a KSH szempontjából kvázi nem léteznek! Jó nem? Nem kell különösebben belegondolni, hogy csak Őrbottyán területén mennyi új ház épült, mennyi üdülőt minősítettek át lakósházzá, így rájöhetünk, hogy az őrbottyáni ingatlanok fele a KSH-nál egyszerűen nincs is :-) Mindez a 21. században! Így ezeknek, a KSH által nem létező ingatlanoknak nem is gyártottak le központilag netes kódot, azt utólag kellett volna igényelni (csütörtök 4-ig).
(Nekem végül szerencsém volt, mivel a csütörtök 8 órai emailemre ma délelőtt meg is kaptam a kódot, tehát lesz lehetőségem a netes kitöltésre.)
Épp ma délelőtt járt nálunk a kérdezőbiztos is és megkaptuk a kérdőíveket (ez a kódérkezés előtt félórával történt :-) A hölgy is panaszkodott a rendszer hiányosságaira és hogy ők személy szerint nem tehetnek minderről...így utólag már világos, hogy miért is nem.
Nem is értem, hogy a fentieket miért nem lehetett időben kommunikálni és így talán az emberek nagy részét nem kis bosszúságtól kímélték volna meg (bár tudom, hogy ott fenn ez senkit sem érdekel).
Részemről nagyon kíváncsi leszek a népszámlálás lezártát követő nyilatkozatokra, összesítésekre, hogy milyen sikeres is volt a szervezés, a netes kitöltés stb.