Törölt nick Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1596

Kedves IDAZ456!  Tudom, hogy hívő vagy.  Csak azt vettem észre, hogy nagyon hiányosak az ismereteid a szellemi dolgokról.  A szellemvilág része egy ember életének. Akár tud róla, akár nem.  Csak hit által válik láthatóvá azoknak akik hisznek.

 

Nagyon sokszor az a baj, hogy a szellemi dolgokat, az emberivel akarjuk megoldani.

 

 

A 1591-ben pl. ezt írod.

 

>A "jósnők", "jósok" jóslatai (szerintem) véletlenül "jönnek be", illetve olyan "ügyes" szövegek, amiről feltételezhető, hogy előbb- utóbb valami igazságtartalma csak lesz egyeseknél.<

 

A jósok kapcsolatban vannak a szellemvilággal. Mégpedig annak is a rossz oldalával, a démonokkal. Mikor valaki jósol, akkor a démon, aki ismeri a pácients és annak minden baját és rokonságát, súg a jósnőnek, hogy mit mondjon, hogy az igaz is legyen.  Nem csak úgy vaktában jósolgat valamit, hogy majd csak bejön valami.

Persze így magához, vagyis a démonhoz kötözi az illetőt. Szellemi kötelékkel. Az a  szerencsétlen, pedig nem győz járkálni hozzá a továbbiakban, mert vonzza, rángatja a démon. És így egyre jobban hozzákötöződik. Aztán meg csodálkozik, hogy miért is van ilyen rosz helyzete. Miért is depressziós vagy örökké beteg.

Előzmény: IGAZ456 (1590)