Panzermeyer Creative Commons License 2011.10.10 0 0 9952

Sziasztok, jogi tanácsot szeretnék kérni.

 

2009 ősszel a barátnőm anyukája meghalt. 1 héttel a haláleset után bementünk a helyi otp fiókba, ahol a kezünkben lévő papírokkal (halotti ak, stb) lezártuk az elhunyt számláit, ez egészen 2011 tavaszig rendben is volt.

Idén tavasszal az otp faktoring küldött egy levelet, hogy egy másik számlaszámon (nem azon, amiről anno az ügyintéző tájékoztatott és megszüntetésre került) 8000 Ft tartozás van, amit 15 napon belül fizessünk ki.

Azóta írtunk 2 emailt és 2 ajánlott levelet az otp-nek és a faktoringnak egyaránt, melyek megválaszolását elmulasztották. A telefonos próbálkozások során sem sikerült ügyintézővel beszélni.

Később a pszáfnak beadványt küldtem, melyben vitattam ezt a fenti dolgot és az eljárást, valamint a levelek nem megválaszolását és a tájékoztatás teljes hiányát.

 

Azóta semmi nem történt, se a pszáf, se az otpfakt, se az otp a füle botját sem mozgatta. Viszont a napokban kaptunk egy levelet (2 év után rájöttek, hogy ki az örökös, eddig a halott nevére küldték), melyben már 1500 Ft kamat is szerepelt és ismét 15 napot kaptunk a befizetésre.

 

Érdemes lenne ügyvédhez fordulnom? Vagy be kellene mennem a faktoring irodájába?

Kihez lehetne fordulni, ha semmilyen panaszra, levélre, beadványra nem reagálnak?

 

Előre is köszönöm a segítségeteket.