Ne aggódj, ez általános. Én rosszabbúl jártam. Persze hepiend is van. Egy kérdéssel kezdem: van-e itt olyan aki elhagyta a gyógyszereit? Vagy úgy is kérdezhetem, észrevett-e valaki pozitív változást a gyógyszerek szedése során?
Az "én" történetem:
apám 78 éves, pár éve dignosztizálták a parkinson kórt. 75 évesen még a háztetőn szaladgált, fent a kúpcserepeken ahonnan még lenézni sem mertem.
Szóval nála annyi gond volt, hogy rettentően lelassult mind mozgásilag mind beszédileg.
Fel se figyeltem állapotára amíg kb fél éve már nem tudott egyedül felöltözni, és az ennivalót elő kellett neki venni, mert a hűtő, mikro kinyitása se ment egyszerűen.
A lényeg, hogy nyáron egy ismerős ajánlotta hogy vigyük be egy kéthetes szanatóriumba ahol beállítják a gyógyszereit, figyelnek rá, megerősítik.
Képzeljétek el, bevittük autóval, segítség nélkül ment fel a lépcsőn, átöltözött (kis segítséggel) majd elfoglalta ágyát.
Ez pénteken volt. Sajnos utána 2 napig vidéken voltam, de mikor vasárnap bementünk hozzá elszörnyedtünk. Apám lekötözve, bekakálva, beszélni nem bírt, szája olyan száraz volt hogy cserepes volt. Azonnal kikötöttük, megitattuk, majd megetettük. Siralmas állapotban volt, szerintem másnapra meg is halt volna.
Onnan kezdve naponta minimum kétszer kellett bemenni hozzá hogy megetessük, itassuk, megfürdessük, mert csak "elébaszták" a kaját és ha nem ette meg (egyedül képtelen volt) akkor simán elvitték. Próbáltam beszélni ápolókkal, de arra hivatkoztak hogy másnap nem ő lesz, nem tudja megigérni hogy figyel rá. A lényeg hogy a fel voltam háborodva és a doki azt mondta egy 10 napos infuzios kezelést kedett meg amit nem lehet abbahagyni. Rettentően legyengült, lelassult, kb annyit romlott 10 nap alatt mint az utobbi 2 évben összesen. Rengeteg gyógyszert adtak neki, nyugtatót, de mai napig nem tudom miért. Utolag azt mondta egy ismerős ápolónő, hogy benyugtatózzák a betegeket mert akkor nincs velük annyi gond.
10. napon hazahoztuk. Orvosa szerint a kezelés nem segített, és az állapota nem fog javulni.  Azóta elvettem minden gyógyszerét és speciális étrenden tartom. rengeteg vitaminnal (csak természetes), Q10, Omega 3-5-7..., probiotikumok, ginseng, egyéb táplálékkiegészítőkkel tömöm. Most apám kint van a kertben és a faleveleket szedi össze. Jóízüen eszik egyedül, jó étvágya van, érthetően beszél, és jobb állapotban van mint fél éve. Kérdezem: MI A FAZSNAK adnak gyógyszereket egy gyógyíthatatlan betegnek ha az többet árt mint használ? Ja, apám lábfeje évek óta dagadt. Volt hogy a cipőjét nem tudtuk a lábára húzni. Mióta nem szed gyógyszert azóta semmi baj a lábával.
Ezeket csak azért írtam le, hogy mielőtt gyógyszerek mellékhatásaitól totál tönkrevágnának benneteket nézzétek meg mi van gyógyszer nélkül egészséges táplálkozás esetén! És ne engedjétek szeretteiteket kórházba! Tudtátok hogy több ember hal meg kórházakban elkapott betegségektől mint autóbalesetben? Ez egy német felmérés eredménye. A forrása is megvan.