Schenouda Creative Commons License 2011.10.04 0 0 8211

Ez mondjuk olyan, mintha valaki össze írta volna a föld "rejtélyes" helyeit, és akkor az mind bejárat. Így viszont csodálom, hogy nincs közte Tiahuanaco, Stonehenge vagy a Húsvét-sziget (pedig ez utóbbit szintén ezzel gyanúsították, sőt hogy egy ősi világ déli pólusa volt).

 

Néha már beszéltem erről:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=104785029&t=9000303


 

Amit René Guenon kifejt Agartháról, mint a föld alatti királyságról... sehol nem utal ilyen kabirszerű lényekre. Guénon mentségére szólva, ő is csak átvette az információt Alveydrétől és Ossendowskitól (akinek az Agartháról szóló könyve magyarul is megjelent a húszas években). Egyébként szerintük közel 60 ezer évvel ezelőtt alapították Agarthát. Viszont ilyen irányban adódik egy másik szerző (aki kb. annyira tartok megbízhatónak, mint Guénont).

 

Robert Ernst Dickhoff német-amerikai okkultista, buddhista, ufológus, szabadkőműves (1904-1991), aki hitt a bolygóközi kapcsolatokban (amúgy magát  Buddha hírnőkének nevezte, szóval mit akartok még..?). Írt egy könyvet az örökélet forrásáról is, meg egy ilyet: Behold.. the Venus Garuda (1963), amiben elmondja, hogy szerinte a Garuda a Vénuszról érkezett ufó volt, ami embereket rabolt el, megölte és megette azokat .

Neki barátja volt a Maha Chohan (aki a Nagy Fehér Testvériség nevű szervezet vezetőjét, a Nagy Úr-at takarja). Dickhoff állítása szerint tőle, és más hasonszőrű buddhista potentátoktól szerzett információkat Agartháról. Erről szól az Agartha c. rövid könyve (1951, 1964).

 

Ő is beszél kijáratokról könyvében: "Néhány nyílás fennmaradt Tibetben, Szibériában, Afrikában, Dél- és Észak-Amerikában és távoli szigeteken, melyek egykor Atlantisz csúcsai voltak." Dickhoff a buddhista legendákból vette, hogy egy hüllőszerű humanoid faj –kiket „gyíkoknak” is neveztek– lakta a föld alatti királyságot. Ez a faj nagy károkat okozott a felszíni világban azzal, hogy megpróbálta manipulálni az emberek értelmét boszorkánysággal és varázslással. Egy ázsiai herceg és követői azonban behatoltak a királyságba, és kiüldözték a „gyík–népet”.

 

Dickhoff meséjének nagyrészét ujjbólszopott hülyeségnek tartom, de néhány dolgot nem vehetett a saját fantáziájából (amit nem is feltételeznék egy némettől). Valójában "többet" mond Guénonnál, mikor azt mondja, hogy ez a "gyík-nép" a Vénuszról jött ide és miután a buddhista lámák megtisztították Agarthát a vénuszi kígyók maradványaitól, az szent várossá vált. Arról nem is beszélve, hogy az óind mitológia, melynek istenekkel szemben álló lényei, a daitják, dánavák, nágák és mások a föld alatti Pátálában élnek, hét föld alatti területen. Néha csak a legalsó területet nevezik Pátálának vagy Nágalokának („nágák világának”), mivel csak kígyók lakják.

A kabirok, telkhinek és hasonszőrű társaik hüllőszerű alkatáról, kétéltű eltmódjáról meg az európai legendák szólnak, ezek vénuszi eredtéről is szóltam már, vagy G. Warren Shufelt-ről, aki föld alatti alagutakat fedezett fel Los Angeles alatt 1933-ban, melyekről a hopik már régóta azt mesélik, hogy egy gyíkszerű faj lakta több mint ötezer évvel ezelőtt.

 

Ezen legendáknak azt gondolom van valóságmagva, hiszen ezek a torz, hibrid lények rendszerint különböző barlangokból, "föld alól" jönnek elő, de mivel a régészeti kutatás soha nem foglalkozott ezekkel, így ezen járatok létezéséről csak véletlenszerű felfedezések nyomán értesültünk. Ráadásul ezen lényeket (mint pld. a koboldok) a legrégibb források is kapcsolatba hozzák a bányászattal, és ősi tárnák, vájatok kialakításával. Ugyhogy gondolom az illékony "Agartha" valamilyen formában valóban létezett, még ha nem sok köze is van Guenon vagy Dickhoff történeteihez (vagy a "Világkirályhoz", amin Guénon lovagolt). Szerintük egyébként ma is létezik, s lakónak száma több millió!

 

Dickhoff szövege néha inkább valami "dark fantasy" történetnek hat, néhol még csak eredetinek sem hangzik, hisz nem nehéz észrevenni, hogy átvette Lovecraft fantasy és horror író számos ötletét, beszél vénuszi ügynökökről a földön és Kadathról, a rejtélyes jégbezárt városról, Antarktiszon.  Dickhoff  szerint a marsiak gyarmatosították a Földet nyolcvanezer évvel ezelőtt. Építettek egy bonyolult föld alatti alagútrendszert Antarktiszon, ahonnan elérték Brazíliát, az USÁt, Tibetet és a föld más területeit. A titkos föld alatti kaput az Antarktiszon Szivárvány Városnak nevezték, és így tovább...

 

Szóval a "forrásokat" Agartha esetében elég kritikusan kell nagyító alá venni...