Aurora502 Creative Commons License 2011.09.29 0 0 203

"Ami miatt információ c-nél gyorsabb átvitelét (c-nél gyorsabb telefonbeszégetés pl) nehéz elképzelni, az az okság elve. Megjegyzem, a specrel modell nem tartalmazza ezt az elvet, az egy ettől független dolog, amit az emberek hajlamosak természetesnek venni. Pl. hogy paradoxon vissszamenni az időben és megakadályozni a szüleink megismerkedését.

Na most, a c-nél gyorsabb telefon együtt a specrel modellel ilyen paradoxonra vezetne. Ez az oka annak hogy a c-nél gyorsabb neutrinók megmérése nehezen elfogadható. Persze ez nem jelenti hogy ki kell zárni a lehetőséget, csak azt, hogy nagyon-nagyon alaposan utána kell nézni."

 

A specrel nem tiltja a fénysebességnél gyorsabb információátvitelt? A fázissebesség lehet nagyobb c-nél, de a részecskéhez tartozó hullámcsomagok csoportsebessége (amivel az információt lehet átvinni) csak c-nél kisebb lehet (nulla tömegű részecske esetén pedig c).

 

Az a bajom igazából, hogy az összes téregyenlet, amit ismernek, mint a specrelen alapul? Mindegyikben a c egyfajta maximális sebesség, aminél nincs nagyobb. Emiatt nyilvánvalóan elszúrtak valamit a CERN-ben, úgy gondolom. Az, hogy sokszor megerősítették a mérésüket az szerintem nem jelent sokat, mert valószínűleg ugyanazzal a detektorral mérték újra a neutrinos megfigyelést.

 

 

Előzmény: mmormota (194)