vándorlós Creative Commons License 2011.09.29 0 0 323

Nem ezt mondtam.

A Biblia minden része hiteles, viszont minden ami benne van, annak mércéje Jézus, mindent Jézus tanítása szerint kell értelmezni benne, és nem fordítva. Tehát nem a próféták szerint kell értelmezni Jézus tanítását, hanem Jézus tanítása szerint kell értelmezni a próféták prófétálásait.

Jézus azt mondta: „aki lát engem, az látja az Atyát”. Ilyet senki más nem mond.

Ezért amikor olyat állítasz, hogy az Isten valakit is ki akar irtani, vagy ilyen gondolataid vannak, akkor, ha felnézel egy keresztre rájöhetsz arra, hogy az Isten senkit sem irtott ki, Őt irtották ki.

Olyan emberek „irtották” ki, akik mélyen vallásos emberek voltak. Azért „irtották” ki, mert Jézus nem volt vallásos, nem tartotta meg a vallásos szokásokat. Ha megtartotta volna a vallásos szokásokat, akkor nem feszítették volna keresztre. És természetesen mindezt Isten nevében tették, szent meggyőződéssel.

Szerintem ma is ugyan ez a folyamat zajlik, csak manapság a vallásos szertartásokba történő bemerevülés, a vallásosság ördögének elszabadulásával, a vallással szeretnék kiirtani Jézust az élő hithez igyekvő emberek szívéből.  

Ezért a jószándékú „ateisták” igazából nem veszélyesek a hitre, nem mivel néha ugyan előkapják „fénykardjukat” és bőszen neki esnek az vallásos embereknek, de igazából ők is és mi is tudjuk, hogy ez a kard nem igazán valóságos, így ártani sem tudnak vele, inkább csak mosolyogni lehet rajtuk, akkor, amikor pl. az Istent gonosznak és olyannak állítják be, hogy az valakit is ki akart volna irtani.

Előzmény: Sapphire_ (320)