Én a te példádra egy teljesen hétköznapi magyarázatot tudok mondani,a hanggal kapcsolatban naponta tapasztalhatod is(doppler hatás),és jól magyarázza a példa,miért is tartom jól működő tévedésnek ezt az egész elméletet a fénysebesség átléphetetlenségéről:
A távolodó autó hangját mélyebbnek hallod,hiszen a hozzád érkező hanghullámok ritkulnak a távolodás sebessége/hangsebesség arányában.
Mondhatná egy vak ember hogy nem lehet átlépni a hangsebességet,mert ő egyre méllyebbnek hallja a távolodó jármű hangját,és hangsebesség fölött távolodó objektum hangját még egy süket sem hallotta.
Ugyanez a magyarázata a te példádnak.Nem azért látja lassabbnak a földi megfigyelő a fénysebesség közeli távolodásnál a mozgásomat mert más időben történne,vagy mert lassú lenne,csupán érzékelhetővé vált a távolság növekedéséből fakadó információkésés.
ez a két jelenség ugyan az,és szerintem valaki jó nagy elméletet gyártott ez alapján,és persze a téves elmélet ugyanolyan pontos eredményt hoz,mint a valóság,ha pl.a Földre érkező látványt vizsgáljul,galaxisok mozgását stb.
És a sok lángész elhiszi hogy a galaxis tőlünk távolodva más időben mozog.
És mi történik a példádban ha megfordul az a vonat,és közeledik?
Akkor felgyorsul az idő,ami idáig lelassult?
De szívesebben foglalkoznék a saját példám hibájának megtalálásával,mert ha nem találjuk a hibát,el kell fogadni helyes feltevésnek,az meg elég nagy szenzáció lenne :)
Szóval? Hol rontottam el?