Nálam elkészült a nyáron pár rögzítőelem modifikáció. Elsőként a leginkább bicajos sisakra használható adaptert alakítottam át, ugyanis annak a hevedere 2 csattal, 2 lyukra lett tervezve. Mivel 2db is volt belőle, az egyiket átalakítottam, hogy a heveder átérje a lábam, így kb snowboardcipő, vagy wakeboard kötés fölé a lábszárra tudom rögzíteni a kamerát. Snowboardon és wakeboardon is tesztelve, snowboardon kevésbé működőképes a rázkódás miatt, de elég érdekes képeket lehet csinálni vele így is.
Aztán szert tettem egy törött síbotra, aminek sikerült szépen lekerekíteni a törött végét, majd egy csavarral fixen rögzíteni egy gopro csukló elemet, így oda is rögzíthető a kamera, mind2 irányban, tehát akár magamat is tudom kb 1 méterről filmezni, illetve bárkit tudok követni vele. Főleg síeléskor, vagy snowparkban az ugratóknál használható, mint egy daru, sajnos még kipróbálni nem volt módom, de ilyet nagyon sokan használnak, sok filmben láthatók.
Viszont, mivel a síbottal kissé nehézkes, meg veszélyes is snowboardozni, kitaláltam még valamit.
A gopro (és a legtöbb ilyen sportkamera) legnagyobb hibája, hogy nehézkes a kézben tartva filmezni vele. És nincs nagyon olyan adapter, ami ezt segítené. Egy kerékpár markolatból azonban könnyen készíthető. A markolat egy gumicső, lehetőleg az egyik végén zárt. A súlypont miatt kb félig megtöltöttem 3as anyával, majd telenyomtam sziloplast-tal. Ebbe toltam bele egy fotós kelléket, egy acélből készült kis adaptert, aminek az egyik végén fotómenet található. Szépen körbenyomtam még sziloval, megvártam, hogy megszáradjon. A kilógó menetes végre a gopro gyári fotómenet-adapterét használva (kiegészítve egy csuklópánttal) kerül fel a kamera.
Jól megfogható, a kamera könnyedén fordítható a megfelelő irányba, a csuklópánt véd elveszés ellen és a mérete miatt simán elfér a síkabátok zsebében. Leginkább snowboardozni lehet majd használni, illetve minden olyan tevékenységhez, ahol nem kell a kézben tartani valami eszközt (pl. gördeszka) és fontos, hogy precízen le tudd követni mondjuk a melletted haladó társadat.
Illetve mindehhez még beszereztem 2db gorillagrip nevezetű "statívot" (az egyik lábai mágnesesek), amik (lévén ez a kínálatukban a legkisebb teherbírású modellek) kb a egy kompakt fényképezőgép súlyát bírják el maximum, viszont a flexibilis lábukkal nagyon könnyű őket rögzíteni őket csőre, rúdra, faágra, iletve könnyű "talpra állítani" velük a gopro-t szinte bármilyen egyenetlen talajon...
Még a következő majd a szilikontok beszerzése lesz, pusztán védelmi célzattal.