Törölt nick Creative Commons License 2011.09.29 0 0 1316

Sziasztok!

 

AVCHD v2-vel kapcsolatban van némi problémám. Visszaolvastam nyár elejéig, de még nem merült fel a téma (korábban pedig még nem volt szabvány). Lényeg, hogy mivel az új szabvány szerint már megy az 1080/50p felvétel akár 28mbps sebességgel, ez jóval túlmutat a blue ray szabványon és a korábbi specifikációkon. Egyértelműen jobb minőséget tud mint az eddigi interlaced módok. Lényeg, hogy az ilyen képességű videóimat a vegas be tudja olvasni, sőt a projekt beállításainál is tudja értelmezni a progressive 50-et, tehát a klippet el tudom rendesen készíteni.

 

A gond a rendereléssel van. Ugyanis a vegasban meglévő sony avc kodek nem engedi az 50p-t csak az 50i-t m2ts-be. Tény elkészül így a video, de ha már van 50p-m, akkor abban szeretném a végterméket. A wmv-be lehet 1080/50p-t beállítani, de több perces vidi esetén megzabálja a ramokat és nem tudja befejezni a renderelést, csak rövidebb video esetén tudja megcsinálni.

Próbáltam a mainconcept mpeg kodekkel csinálni. Ott fél siker született, ugyanis a video megy, de a hangot valamiért külön fájlba teszi és eddig nem tudtam rávenni, hogy egy képet és hangot egyaránt tartalmazó fájl legyen az eredmény.

 

Szóval itt idegelem magam, hogy nem tudom mivel lerenderelni normálisan 1080/50p-t.

Valami ötlet beállításra, vagy milyen kodek-et lenne érdemes beszerezni, ami megbírkózik a feladattal?

 

Ami még infó: a forrás anyagot egy sony nex 5n gép szolgáltatja mts formátumban, bár mivel a beolvasással nincs gond ez talán nem olyan fontos.