Törölt nick Creative Commons License 2011.09.29 0 0 6529

Sziasztok,

 

Pali30. egyébként kia rio hidrotőkét 3500 Ft/ db kapsz az interneten ina típust szerintem az sem rossz minőség, bár így sem olcsó és nem si biztos hogy megszűnteti a problémát.

Nekem is van a csattogás, kopogás hidegen ami melegen elmúlik, de nekem gariban kicserélték mind a 16 hidrotőkét és utána sem szűnt meg a hidegindításkori csattogás, ütemes kopácsolás.

 

Nektek az a jelenség van, hogy ütemesen elkezd kicsit fémesen, dízelesen csattogni, és ahogy melegszik a motor, egyre halkul és  melegen nagyon kultúráltan, halkan jár semmi csattogás zaj, alig hallani a motort.

 

Amit észrevettem, hogy ha meghúzom a gázbovdent motortérben a  1800-1900 fölé viszem a fordulatszámot akkor mintha elvágták volna, mindig teljesen megszűnik a hang.

 

És ami még érdekes, hogy most voltam olajcserén 3,5 liter olajat töltöttek bele és eléggé csattogott, most 1 decinként töltök bele plusz olajat, most a max felett van kicsivel, de egyre halkul a csattogás, mostmár nincs fémes csattogó hang és a kalttyogó halkabb hang is kevesebb ideig tart.

 

A mi még érdekes ha megnyomom a gázpedált felpörgetem 2500-ig és visszaengedem alapjáratra a fordulatszámot a csattogás halkul, bár 10-14 másodperc múlva viszzaerősödik, bár most hogy töltöttem plusz olajat bele sokkal halkabb lett az egész történet.

 

Szóval lehet hogy nekem valami kenési probléma van a háttérben ilyenkor mi romolhat el,

olajpumpa, esetleg olajkapcsoló is csinálhat problémát? Van valami ötletetek?

 

Akinek csattog a motor annak ugyanígy reagál a fordulatszám emelésre, hogy mintha elvágták volna, hiretelen megszűnik a kopogás? 

Mert akkor az szerintem nem biztos hogy hidrotőke probléma legalábbis amit olvastam az interneten, inkább valami kenési probléma.

 

Üdv Gergő

 

 

 

Előzmény: pali30 (6514)