Bütyök bá' Creative Commons License 2011.09.28 0 0 9940

Adjatok tanácsot, mit tegyek?

 

Cégünk jogerős végzéssel rendelkezik egy Dunántúli község önkormányzatával szemben 4.800.000,- Ft. + kamatai megfizetésének ügyében. 6 éve most jutottunk el odáig, hogy az ügy végre márciusban az önálló bírósági végrehajtóhoz került.
Befizettük a végrehajtási előleget, és vártuk a fejleményeket.
Kaptunk a végrehajtótól egy 151 ingatlanból álló listát, amely az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokat tartalmazza, ebből tízet választottunk ki a végrehajtás alá vonásra. Ezek után is befizettük a darabonként 6.600,- forintot, és ismét vártunk, de nem történt semmi, azon kívül, hogy a végrehajtási jogokat bejegyezték. A végrehajtó kérdésünkre közölte, hogy ebben az évben már nem ér rá árverést kitűzni. Az ingó foglalás nem vezetett eredményre, mert az önkormányzatnak lefoglalható ingósága nincs. (A jegyzőkönyv szerint.)
Kiderült, hogy a végrehajtó márciustól augusztus 9-én (!!) jutott el odáig, hogy a bankokat felkérje adatszolgáltatásra, az önkormányzat bankszámláival kapcsolatban. Magyarul; a mai napig egyetlen bankszámlára sem lett elrendelve végrehajtás, március óta!
Az OTP válasza pl. állítólag az volt, hogy az önkormányzat nem vezet náluk számlát, holott mi már átadtunk a végrehajtónak egy OTP-s bankszámla számot, amely ellenőrzötten az önkormányzaté, ugyanis időközben erről a bankszámla számról az önkormányzat utalt részünkre 20.000,- (!) forintot.
Kiderült közben az is, hogy a község legértékesebb ingatlana – egy kastély, hatalmas parkkal – szintén az önkormányzat tulajdonában van, de az valahogy lemaradt a végrehajtó által megküldött listából…
No itt már egy kicsit kezdett elszakadni a cérna, és szeptember 12-én írtunk egy segítség kérő levelet a végrehajtói kamarának, de arra még nem kaptunk választ.
Nem tudom, mit tehetnénk még, ha így halad az ügyünk az önkormányzat – köszöni szépen – jól el van, mi meg további éveket várhatunk a pénzünkre?